• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Basınç Transmitteri Neden Kullanılmalıdır?

Günümüzde sanayi alanında kullanılan makinelerin yaptıkları üretim işlerinin ve ortaya çıkan ürünlerin kontrolü çok önemlidir.

Bundan dolayı düzenlenen tesisin ciddi bir kontrol mekanizmasına ihtiyacı vardır. Kontrol mekanizmasının düzenli çalışabilmesi ve daha verimli sonuçların elde edilebilmesi için basınç transmitteri seçimi iyi yapılmalıdır. Doğru alanlarda doğru cihaz seçimi çok önemlidir. Çalışma sonucunda ortaya çıkan verileri bir çıktıya döken her operasyona proses denir. Bu çalışmalar çok dikkatli yapılmalıdır. Çünkü proses bilgileri peşi sıra diğer prosesleri etkiler. Yani bir proses çıktı bilgisi kendisinden sonra gelen prosesin girdi bilgisi olur. Bundan dolayı elde edilecek olan yanlış bir proses bilgisi kendisinden sonra gelen proseslerinde yanlış olmasına neden olur. Proses değişkenlerinden biri de basınçtır. Gaz ve sıvıların bulundukları ortamda birim yüzeyine uyguladığı kuvvet basınç olarak görülür. Bu basınç değişkenin kontrol altında tutulması gerekir. Sensörler sayesinde değişken basınç değerleri bu cihazlar tarafından rahatça ölçülebilir. Önemli olan doğru cihazı kullanmaktır.

Günümüzde sanayi alanında birçok kolda kullanılan bu cihazlar kullanıldıkları bölgelere göre çeşitlilik gösterir. Diyaframlı, fark basınç, akıllı tip gibi çeşitliliği bulunan basınç transmitteri sanayi alanında kullanılan transmitteri çeşitleridir. Sanayi alanında makine imalat endüstrisi, otomasyon kontrol sistemleri, hidrolik uygulamalar, pompalar, kompresörler, genel endüstriyel basınç ölçümleri, kimya, petrokimya, hijyenik proses bağlantıları, çevre teknolojileri ve gıda teknolojileri gibi birçok alanda kullanılır. Bu çalışma alanlarının geniş olmasından dolayı birçok çeşitliliğe sahiptir. Tamamen güvenli imalatlar yapılarak en olumlu sonuçların ortaya çıkması amaçlanır. Günümüze kullanılacak olan basınç transmitteri kesinlikle çok iyi seçilmelidir. Bundan dolayı bu ürün seçimi konusunda uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Yanlış ürün seçimi ile cih cihazları olurken, kimya, petrokimya ve gıda teknolojilerinde kullanılan ağır endüstriyel ölçüm cihazlarıdır. Bu cihazlar tamamen birbirinden farklı olmakla beraber ölçüm aralıkları da farklıdır. Bundan dolayı her zaman için en verimli sonuçları almak isteyen firmalar bu konu için mutlaka uzman bir ekipten yardım almalıdır. Bu sayede üretim tesislerinde çıkacak olan sonuçlar her zaman için daha verimli olur. Bundan dolayı da sanayi alanında kullanılan basınç ölçüm cihazlarının mutlaka sisteme uygun olarak seçilmesi ve uzman bir ekip tarafından sisteme bağlanması gerekir.

Günümüzde sanayi üretim tesislerinde ortaya çıkan proses sonuçlarının her zaman için doğru veriler vermesi gerekir. Ortaya çıkacak olan bir yanlış sonuç ardından gelen proses bilgilerini de etkileyeceğinden dolayı sisteme bağlanacak olan basınç transmitteri kesinlikle sisteme uygun seçilmelidir. Bundan dolayı bu cihazın sisteme uygun olması sistemin daha verimli çalışmasını sağlar. Bu sebeple cihaz seçimi üretim verimliliğini de etkiler.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
TEMSİLCİLİKLER

trigas

template

terracom

seko

asa

efc

DELEXEL

JİMEC

MNTEA

DİNEL

FAFNIR

HENKE

Facebooktwitterinstagram

icons8-pinterest-40 icons8-linkedin-circled-40 icons8-google-plus-40

rst-copyright