• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Debimetre

Debimetre Ne İşe Yarar?

Debimetrelerin ( flowmeter ) makine mühendisliğinde çok önemli bir yeri vardır.

Motor, pompa, kompresör ya da ısı değiştirici gibi sistemlerin içerisine giren havayı ölçmeye yarayan debimetreler, bu tür sistemlerin çalışma kapasitelerinde, ömürlerinde ve kalitelerinde belirleyici rol oynar çünkü bu tür sistemlerde debimetrenin aktardığı veriler doğrultusunda sistemlerin verimliliği ölçülmüş olur. Motor performansını artırmak veya ihtiyaca göre azaltmak için debimetrelere ihtiyaç vardır.

Günümüzde arge çalışmalarının artması, elektronik mühendisliğinin yaşamımızın her alanına girmesi ve makine mühendisliğine olan ihtiyacımız azımsanmayacak ölçüde fazladır. Hayatımızın her alanına giren bu teknolojik ürünlerin de pek çok imalatçısı ve ithalatçısı bulunmaktadır. Teknolojik ürünlerin ve sanayi alanların neredeyse sınırsız çeşitliliği vardır. Bu çeşitliliğin bizlere sunduğu sayısız faydaların içinde fark edemediğimiz zararları da vardır. Ortaya çıkan bu çeşitlilikle beraber, kaliteli ürün ve kalitesiz ürün karşıtlığı da doğal olarak ortaya çıkmıştır. Teknoloji çağının bizlere sunduğu bu sayısız faydadan yararlanabilmek için öncelikle yapmamız gereken kaliteli ürün ve kalitesiz ürün ayrımını yapabilmekten geçer. Aksi taktirde teknoloji bize yarardan çok zarar getirecektir. İyi bir makine sanayinin oluşumu için öncelikle iyi mühendislere gereksinim vardır. İyi mühendislerin kaliteli işler ortaya koyabilmesi için de elbette kaliteli ekipmanlara ihtiyaçları vardır. Kaliteli ekipmanlar ve doğru ölçüm cihazlarıyla çalışan bilgili ve tecrübeli mühendislerin ortaya koyacağı ürün sonuç olarak sorunsuz test raporları olacaktır. Böylelikle tamamen güvenilir ve garantili işler ortaya çıkacaktır. Bu şekilde çalışan bir sanayi firmasının ürünleri için de alıcılar güvenle alış veriş yapacaklardır. Ürünlerin kulaktan kulağa yayılarak aktarılmaması için de hiçbir engel yoktur. Böylesine kaliteli bir hizmet vermeyi hedefleyen firmalar öncelikle kaliteli sonuçlar almayı amaçlamalıdır. Sonrasında ise doğru ölçüm cihazlarına ihtiyaçları vardır. Gerisi sadece bilgi ve tecrübeye dayanmaktadır.

Su veya gazların kütlesel veya hacimsel akış hızlarını ölçmeye yarayan debimetreler, kullanım ve tercih alanlarına göre pek çok farklı alanda kullanılmakta ve çeşitlilik göstermektedir. Bunlara örnek olarak elektromanyetik debimetreler, ultrasonik debimetreler, türbin tip debimetreler, pozitif deplasmanlı debimetreler, orifis debimetreler, coriolis kütlesel akış ölçerler, vorteks debimetreler, Thermal kütle hava debimetreleri, metal tüplü debimetreler, şamandıralı debimetreler ve ayar vanalı debimetreleri gösterebiliriz. Kullanım alanlarına çok fazla çeşitlilik gösteren bu ölçüm kontrol cihazları, makine sanayinde çok fazla önem taşımaktadır. Verimliliği artırmak ya da tasarruf sağlamak gibi pek çok konuda debimetrelerden yararlanılmaktadır.

Ölçüm kontrol cihazlarının alımında firmaların dikkat etmesi gereken konu elbette bu cihazların kalitesidir. Montajı ve kullanım alanlarının belirlenmesinde de dikkat edilmesi gereken konu, mühendislerin ve diğer personelin mutlaka konu hakkında detaylı bilgi sahibi olması ve tecrübe sahibi olması aranan özellikler arasında olmalıdır. Aksi takdirde ciddi sorunlar ve maliyetli hatalar belirebilir. Bununla beraber firmamız bünyesinde oluşabilecek tüm sorunlar titizlikle kontrol edilmekte, tekrar gözden geçirilmekte ve hata paylarını sıfıra indirmek için gerekli tüm koşullar sağlanmaktadır. Böylelikle hizmet anlayışımız değerli müşterilerimize sunulur. Çalışmalarını kalite önceliği güderek yürüten ve bu ölçüde hizmet verme anlayışını belirlemiş disiplinli firmalar için satışa sunduğumuz elektromanyetik debimetreler, ultrasonik debimetreler, türbin tip debimetreler, pozitif deplasmanlı debimetreler, orifis debimetreler, coriolis kütlesel akış ölçerler, vorteks debimetreler, Thermal kütle hava debimetreleri, metal tüplü debimetreler, şamandıralı debimetreler, ayar vanalı debimetreler gibi pek çok ürün ile çalışıp kalitelerini ortaya koyan ve bizlere memnuniyetlerini belirten firmaların referansları ile hizmet verdiğimiz bu sektörde en iyi olmak için çalışmakta ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp