• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Basınç Ölçer

Basınç ölçer nedir?

Basınç ölçer, monte edilmiş oldukları prosesin basınç seviyesini algılayarak, basınç değerinin ayarlanan set değerinin üzerine çıkması veya altına inmesi durumunda çıkış üreten ürünlerdir.

Basınç ölçer, hemen hemen bütün alanlarda kullanılmaktadır.

Sistemin basınç değerlerini ölçerek, ölçtüğü basıncı elektriksel sinyale çeviren cihazlardır. Basın ölçer, arıtma sistemlerinde, gıda sektörlerinde, ilaç endüstrisinde, kimya sektörlerinde, tekstil firmaları gibi pek çok makine mühendisliğinin alanına giren konularda yaygın olarak kullanılmakta olan ürünlerdir.

Diyaframlı Basınç ölçerler, mekanik bağlantı noktasında yer alan ve diyaframa uygulanan basınç değerini elektriksel sinyale çevirme işlemi ile basınç miktarını ölçemeye yarayan ürünlerdir. Diyaframlı olmaları nedeni ile atık su, pis su, yoğun sıvılar ve içinde partikül bulunan sıvılar, içinde katı parçacık ve benzeri maddeler bulunan hava basınç sistemleri gibi pek çok alanda kullanım imkanı sağlamaktadır. Akıllı tip basınç ölçer, kusursuz kararlılığa ve çok yüksek hassasiyet kapasitesine sahiptirler. Kurulumları oldukça kolaydır ve bakım ihtiyaçları da yoktur. Akıllı tip basınç ölçerler ile hat protokolü ile ayar yapılandırılması yapılabilir. Üstün performans ve yüksek hassasiyete sahiptirler. Sürekli kendini kontrol etme fonksiyonuna sahip olan bu ürünler aynı zamanda, otomatik ortam sıcaklığı kompanzasyonu da sağlamaktadırlar. Esnek sensör girişlerine sahiptirler. Dijital sinyal çıkışları bulunur ve bunlar gibi daha pek çok özellik ile donatılmış bu ürünler, firmamız tarafından özenle seçilmiş ve ölçüm kontrol cihazları ile çalışmakta olan firmalara titizlikle tahsis edilmektedirler. Fark basınç transmitteri, gaz ve sıvıların fark basınçlarını ölçmek ve kontrol etmek için yapılandırılmış ürünlerdir. Fark basınç sensörü 125 derece gibi yüksek sıcaklıklarda etkili bir performans ve kararlılık göstererek çalışmaktadırlar. Islak kısımların paslanmaz çelikten yapılmış olması sebebiyle pek çok yırtıcı sıvıda kullanılır. Fark Basınç transmitteri filtre kirlenmelerinde, pompa testlerinde, basınçlı tankların seviye ölçümlerinde, hatların kirlenmelerinde, hatların kaçak testlerinde ve daha pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Hava Fark basınç transmitterleri, belirlenen iki nokta arasındaki basıncın seviyesini ve farkını ölçmek için yapılandırılmış ürünlerdir. Havalandırma sektörlerinde, filtre kirlenmelerinde, ameliyat odalarında ve daha pek çok farklı sektörde kullanım alanı vardır.
Basınç ölçer donanımları, su arıtma sistemlerinde kullanıldığı gibi, kazan ve tanklarda da kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra, gıda firmalarında, ısıtma ve soğutma sistemlerinde, petrokimya ya da kimya firmalarında, gemilerde ve yatlarda, fabrikaların basınç ölçümlerinde olmak üzere, oldukça fazla alanda kullanılmaktadır ve çok yaygın ürünlerdir. Bu tür alanlarda, yapılan işlerin olumlu sonuçlar doğurması, kaliteli ve nitelikli olması, verimliğin iyi, performansın yüksek olması nedeni ile ölçüm donanımları azımsanmayacak kadar çok fazla önem taşır. Aynı zamanda basınç ölçer ya da diğer ölçüm kontrolü alanlarında gün yüzüne çıkacak olan kusurların maddi kayıplara mahal vereceği de unutulmaması gereken bir konudur. Bu sebeplerle yapılan işlerin nitelikli olması, yapılan yanlışlıkların ise sıfıra indirgenmesi için kullanılan donanımların ve enstrümanların, titizlikle seçilmesi, uygulanılan yöntemlerin de kaliteli cihazlar kullanılarak oluşturulması çok önemlidir. Kullanılacak olan yöntemi doğru bir şekilde belirlemiş ve böylelikle ortaya konulmuş olan projeler, firmaların kar oranlarını artıracağı gibi, doğru seçilmemiş ekipmanlar da firmaların iş verimliliğinde düşüş oluşmasına neden olacak, giderlerde artışa sebebiyet verecektir. Tesislerdeki yöntem teknikleri oldukça önemlidir ve belirlenecek olan bu yöntemler sırasında kullanılan ürünlerin önemi de aynı doğrultuda önemlidir. Tüm firmaların ortaya koydukları işler, yöntemlere yönelik planlara dayanarak, makine ve elektronik teknolojileri sayesinde sonuca ulaşır. Bu nedenle de bir firmada ya da tesiste makine tekniğine dair planlamaya öncelik vermek çok önemlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp