• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Basınç Ölçerlerin Endüstrideki Yeri

Basınç Ölçerlerin Endüstrideki Yeri

Endüstriyel üretimler yapan, arıtma sistemleri konusunda çözümler sunan bir çok firma günümüzde sistemlerini anlık göstergeler ile yönetmeyi tercih etmektedir.

İşlerinin kalitesini arttırmak, verimliliklerini en üst seviyede tutmak, olası sorunları önceden tespit etmek için kullandıkları ara cihazlar büyük tasarruflar elde etmelerini de sağlamaktadır. Gelişen mühendislik çözümleri ile tüm süreçlere hakim ve bir sonraki adımı öngörebilen yapıya kavuşmuş işletmeler teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte ve Ar-Ge faaliyetlerine de ayrı bir önem vermektedir.

Basınç ölçerler vazgeçilmez ara ürünler olarak göze çarpmaktadır. Endüstriyel proses sistemlerinde yaygın olarak kullanılan basınç ölçerler mükemmel çözüm ortaklarıdır. Farklı türde basınç ölçüm cihazları bulunmaktadır, bu cihazların nasıl çalıştığını bilmek ve diferansiyel basıncın ne olduğunu anlamak aslında son derece basittir.

rst2A noktasındaki basınç ile B noktasındaki basıncın farkı diferansiyel basıncı verir. İki basınç noktası arasındaki farkı ölçmek ve göstermek için tasarlanmış görsel göstergelere de diferansiyel basınç ölçerler denilir. İzlenen basınç noktalarına bağlanan iki giriş deliğine sahiptir. Fark basınç göstergesi iki nokta arasındaki farkı bulur ve bu sayede süreç basitleşmiş olur. Basınç göstergesinin sisteme dahil edilmediği durumlarda bu ölçümleri bir operatörün yapması ve farkı belirlemesi gerekir. Zaman ve emek bakımından tasarrufu sağlayan bir ara elemandır.

Sıvı seviyelerinin, sıvı akışının izlenmesi noktasında kullanılan basınç ölçerler rafinerilerde, petrokimya tesislerinde ve kimyasal tesislerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Kirli ve tıkanmış bir filtrenin tespiti için de kullanılmakta olan basınç göstergeleri hayati bir önem taşımaktadır. Filtre yabancı maddeleri toplarken basınç oluşur. Filtrenin parçacıklarla tıkanması halinde basınç artar. Fark basıncı üst seviyelere ulaştığında filtrenin değiştirilmesi gerektiği sonucu ortaya çıkar.

Diferansiyel bir basınç göstergesi toplam basıncın gaz basıncındaki farkı ölçer ve gerçek sıvı seviyesi okumasına dönüşür. Rezervuar basıncı ile taban deliği basıncı arasındaki farkı beya enjeksiyon basıncı ve ortalama rezervuar basıncı arasındaki farkı ölçmek için üretim ve enjeksiyon kuyularında diferansiyel basınç göstergeleri de kullanılabilir.

rstBoru içinde bir sıvının akışını ölçmek için diferansiyel basınç göstergeleri de kullanılır. Boru içindeki çapı azaltmak için genellikle bir delik plakası, venturi ve akış memesi kullanılır. Diferansiyel basınç göstergesi delikten önce ve sonra basınç farkı bularak akış oranını ölçer. Proses akışının görsel bir sonucuna ulaşmanın kolay yoludur.

Basınç ölçerlerin çeşitlilik göstermesi nedeni ile, sektörünüzün ve çalışma parkurunuzun gerekliliklerinin doğru analiz edilmesi ve buna uygun bir düzenek kurulması önemlidir. Ürün bilgisi ve uygulama tecrübesinin doğru cihaz seçimine sağlayacağı katkının göz ardı edilmemelidir. RST Elektronik olarak 15 yılı aşkın tecrübemizden sizleri de faydalandırmak isteriz. Geniş ürün yelpazemiz ve farklı sektörlerden birçok referansımız ile örneklendirebileceğimiz çözüm önerilerimizi sizlere de sunmak ve sağlıklı bir çalışma sistemini temin etmekten memnuniyet duyarız.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp