• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Neden Ölçme Kontrol ve Otomasyon Sistemleri Konusunda Çalışıyoruz?

Neden Ölçme Kontrol ve Otomasyon Sistemleri

Biz RST Elektronik olarak 15 yılı aşkın bir süredir hizmet verdiğimiz alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ömrümüz yettiğince eğitim aldığımız ve gönül verdiğimiz bu alanda çalışmayı sürdüreceğiz. Bunun en temel nedenlerini paylaşmak istiyoruz bugün. Bu işi meslek olarak seçmek isteyenlere bir fikir vermesi açısından ve hayatlarının seyrine katkı sağlamak amacıyla olduğunu belirtmeliyiz. Öncelikli itici gücümüz hayat boyu öğrenme isteğidir. Bilime ve teknolojiye olan ilgimiz, gelişmeleri takip etmeye zorlayan merak duygumuz ve yeni buluşlara hayran kalan zihnimiz bizi bu mesleğin içinde tutmaya yetiyor. Karmaşık donanım ve yazılım araç ve aletlerinin komplike bir şekilde çalışmasını sağlamak mühendisliğin bir çok alanını içeren bir engin denizdir. Bilgisayar mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, elektrik mühendisliğinin buluştuğu kesişme noktalarını bilmek ve uygulamak oldukça keyiflidir.

4Hem ekonomik anlamda hem de gelişmişlik yönünde, toplumlara etki eder biçimde gelişen teknolojinin içinde olmak bir nevi insanlık görevimiz olarak kendini gösteriyor ve katkıda bulunduğumuz her çalışma büyük resme olumlu bir katkı anlamına geliyor. Bir işletmenin sistemli, ölçülebilir, planlanabilir ve yorumlanabilir bir yapıda olması demek, o işletmenin bir masanın tüm ayaklarının yere sağlam basması kadar korunaklı ve işlev görür olması demektir. O işletmenin üretim amacına hizmet eden çalışanlarının, tedarikçilerinin, sektörel paydaşlarının, tüketimi için ulaştığı her mevkiinin, kentin ve şehrin gelişimine bir çok yönden katkı sağlaması demektir. Kontrol edilebilen güç, öngörülerle süreklilik arzedecek şekilde daha büyük çaplı hedeflere doğru ilerler.

1Mühendislik çözümleri çevresel, toplumsal, ekonomik ve küresel anlamda etkiler bütünüdür. Otomasyon sistemlerinin yaygınlaşması, insanın üzerinden yürüyen emek, dikkat ve sorumluluk yükünü makinelere dağıtmayı mümkün kılmıştır. İnsanlara daha nitelikli bir iş gücü ile otomasyon sistemlerine doğru zamanda müdahale ederek akılcı, verimli, çözümcül sonuçlara ulaşmasını sağlayan bir çalışma şeklini getirmektedir. Bu gelişme, değişme ve dönüşme anlamında dünyamıza büyük bir katkı sağlar.

Kaliteli ve hata faktörü en aza indirgenmiş üretimler, analiz edilebilen sorunlar ve geliştirilmiş yeni çözümler kontrol ve otomasyon sistemleri ile mümkün bir hale gelmiştir. Yüzyıllardan beri süregelen sorunların giderilmesi demek başka sorunların çözümüne odaklanabilmek demektir. Kontrol altına alınmış her durum, bekleyen işler başlığı altında oluşmuş olan uzun bir listenin bir sonraki maddesine geçmeyi mümkün kılar. Neresinden bakarsak bakalım bilim ve teknolojik gelişmeler başka gelişmelerin önünü açar. Mesleğimizde yerinde saymak yoktur.

Yeni insanlarla, yeni işletmelerle, yeni üretim sistemleriyle, yeni disiplinlerle tanışmak işimizin bir parçasıdır. Her bir yeni tanışma ile birbirinden bağımsız birçok parçanın yeni bir biçimde hayat bulmasını yaşarız. Sektörler farklı olabilir, sorunlar farklı olabilir, çözüm yolları değişkenlik gösterebilir. Her defasında cevap anahtarına ulaşmak için; bilgimizi, tecrübemizi ve mesleğimizin gereklerini karşılaştırmalı olarak sorgularız.

2Mühendislik alanında ilerleyenlerin yeni buluşlar yapabilmesi, bugüne kadar keşfedilmişlerin gelişmesine katkıda bulunabilmesi gibi sonsuz ve sınırsız olanakları vardır. Biz, Türkiye’nin en büyük şehri ve sanayinse en büyük katkı sağlayan şehri olan İstanbul’da hem ülkemize hem de dünyamıza yayılmış birçok işletmeye ölçü ve kontrol sistemleri konusunda hizmet veren firmalardan biriyiz. Değerimizin, misyonumuzun, katkımızın farkındayız. Dileriz ki, tüm meslektaşlarımızla ve gelecekte aramıza katılacak olan yeni meslektaşlarımızla bilim ve teknolojinin ışığında daha gelişmiş sistemler üzerinde ortak projelerde kesişme olanağı buluruz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp