• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Gelişmiş Proses Kontrol Cihazları

Proses Kontrol Cihazları

Endüstriye alanlarda proses değişkenlerinin ölçümünü ve kontrolünü sağlayan, eklenebilir modüllerden oluşan proses kontrol cihazlarımız uluslararası standartlara uyumlu olmakla birlikte güvenilir ve kolay kullanılabilir alternatiflerdir.

Gelişmiş proses kontrol cihazları, süreçlerdeki değişimleri en aza indirgemek ve onları belirli sınırlar dahilinde tutmak için tasarlanmışlardır. Bir proses kontrolünün asıl amacı, proses kısıtlarını hesaba katarken istenen çalışma koşullarında bir prosesi korumaktır. Emniyet, çevresel uyumluluk ve proses güvenilirliği muhafaza edilmelidir; optimal proses kontrolleri operasyonların kaliteli ürünleri üretmesine, maliyetleri en aza indirmesine ve değişen iş koşullarına cevap vermesine yardımcı olur.

Gelişmiş Proses Kontrol CihazlarıÖlçüm ve çalıştırma fonksiyonları herhangi bir endüstriyel kontrol sisteminin gerekli parçasıdır. Ölçüm cihazları proses değişkenlerini ölçer ve çalıştırma ekipmanı hesaplanan kontrol hareketlerini uygular. Proses kontrolü, proses emniyetinin sağlanmasında, personelin, ekipmanın ve çevrenin korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Düzenleyici kontrol teknikleri, kontrol değişkenlerinin belirlenen noktanın yakınında tutulmasını sağlar ve çok değişkenli ve kısıt kontrolü gibi gelişmiş kontrol teknikleri, bir sınırlama kısıtına yakın bir işlemi mümkün kılar. Mevcut çalışma koşulları ve kısıtlamaları için optimum denetleyici ayar noktalarını belirlemek için, gerçek zamanlı optimizasyon uygulanmaktadır. En üst düzey, tesisin tamamı için planlama ve zamanlama işlemleri ile ilgilidir. Bu proses kontrol faaliyetlerinin başarıyla uygulanması, tesis operasyonunu olabildiğince kârlı hale getirirken kritik bir faktördür.

Üniversal Giriş ve Çıkışlı GöstergelerGelişmiş proses kontrol cihazlarının seçimi, şirketlerin finansal önceliklerine ve ekonomik hususlara bağlıdır. Yüksek düzeyli etkinlikler için yürütme sıklığı çok daha düşüktür ve her etkinliğin zaman ölçeği hiyerarşiyi bir saniyeden daha kısa bir sürede, günlerden aylara kadar artırmaktadır. Bunun nedeni hesaplama gereksinimlerinin ve analiz zamanının en düşük seviyeden en yükseğe artmasıdır. Bu faaliyetler ilişkilidir ve dikkatli bir şekilde koordine edilmelidir. Bir proses tesisi için gelişmiş proses kontrolü ve gerçek zamanlı optimizasyonun kontrol işlevlerine odaklanan bazı cihazlar, özellikle bir tesisin operasyonları için yararlıdır. Gelişmiş işlem denetimi, bulanık mantık ve istatistiksel kontrol gibi geniş bir yelpazede teknikler ve kontrol yöntemleri içeren bir şemsiye terimdir. Ortak hedef, süreçteki değişkenliği azaltacak ve tesisin çalışma kısıtlamalarına daha yakın bir şekilde çalışmasına izin verecek şekilde bir süreç içindeki karmaşık etkileşimleri yönetmektir. Bu, daha yüksek enerji verimliliği ve ürün kalitesi ile sonuçlanır.

Üretim kalitenizi arttırmak, zamandan, emekten, bütçeden tasarruf etmeniz için; kullanabileceğini proses kontrol cihazları hakkında daha detaylı bilgi almak için Sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda en doğru cihaz seçimini yapmanıza yardımcı olabilmemiz için RST Elektronik yetkilileri ile irtibata geçmenizi öneririz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp