• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Dolum Hatlarında Dozajlama Sistemleri

ideal dozajlama

Endüstrideki seri üretim alanında katkı maddelerinin dolum hatlarında dozajlama sistemleri büyük önem taşır.

En önemli ve hassas üretim süreci olan katkı maddelerinin dozajlanması, doğru ve güvenilir ölçüm enstrümanlarına ve çok iyi bir senaryosu olan otomasyon sistemine ihtiyaç duyar. Kaliteli bir dozajlama ünitesi, yüksek maliyetli ve tehlikeli sayılabilecek hataları ortadan kaldırarak son ürünlerin kalitesini ve sürekliliğini sağlar. Özellikle gıda ve ilaç pazarında katkı maddelerinin hızlı bir şekilde dozajlanması standart bir debimetre uygulamasıdır.

Geleneksel olarak birçok endüstri tesisi tek bir üründen büyük seriler üretir. Bununla birlikte bir çok firma daha geniş ürün yelpazesi ve çeşitliliğin gelişmesi nedeniyle bu geleneksel üretim yöntemi değişmek zorunda kalmıştır. Çünkü geleneksel yöntem bugünkü gibi sıklıkla duyulan esneklik ve verimlilikten yoksundur. Şirketler süreçleri takip altına alıp sağlıklı analizlerden sonra optimize eder, risklere karşı daha esnek ve duyarlı olmalarını sağlar. Bu çalışmalar neticesinde günümüzdeki eğilim, gerçek talebe bağlı olarak parti üretimler yapmaktır.

İşletmelerin üretimde daha esnek ve düşük maliyetli olma talebi süreklilik arz eder. Katkı maddesi dozajlama sisteminin ana ürün akışından (su gibi) ayrılmasını sağlamak için doldurma hattının büyük bölümü katkı maddelerinden uzak tutulur. Bu yöntem esnasında ürünü değiştirirken zamandan, temizleme sıvısından ve dolayısı ile maliyetten tasarruf sağlar.

Yüksek Hızlı Dozajlama Prosesleri

Çoğu dolum hattı yüksek üretim gerçekleştirir. Bu tip bir hat, yüksek tekrarlanabilirlik ve hassasiyetle hızlı seri dozajlama sağlayan ilave bir dozaj sistemi gerektirir. Hızlı ve seri dozajlamada önemli olan önceden belirlenmiş dozaj süresinde doğru miktarda katkı maddesinin eklenmesidir. Bu miktar genellikle çok küçüktür ve milisaniyenin ondalığından saniyeye kadar geçen bir dozaj süresinde gerçekleşir (İçecek ve ilaç sanayinde yaygın olan zaman). Küçük miktarlardaki katkı maddelerinin bu hızda doğru bir şekilde dozlanması zor olabilir ve mükemmel bir akış kontrol gerektirir.

Çözüm; Coriolis ve Türbin Debimetre

Hızlı ve seri dozajlama için gerekli çözüm olarak Coriolis Kütle Debimetresi ( Coriolis Kütle Akış Ölçer ) tercih edilebilir. Çok hassas ölçüm kabiliyeti olan Coriolis kütlesel debimetre, bir pompa veya uygun bir valf ile birleşerek sıvıların kontrollü bir şekilde üretim işlemine uygulanabilir.

Farklı ve Coriolis debimetrelere göre daha uygun fiyatlı bir çözüm olarak Türbin Tip Debimetre kullanılabilir. Türbin tip debimetre yine bir pompa veya valf ile birleşerek sıvıları kontrollü bir şekilde salarak üretime dahil edilmesini sağlar.

Doğru cihazlar kullanıldığında üretim bandınızda bir aksamaya sebebiyet vermeden prosesiniz hızlı ve tam kapasite olarak çalışacak, işletme veriminiz artacaktır. İhtiyacınız olan bu tip ünitelerin nasıl planlanması gerektiği, otomasyon altyapısı, malzeme seçimi gibi konularu alanında uzman mühendislerimize ücretsiz Bize Ulaşın

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp