• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Endüstriyel Debimetre Nedir?

Endüstriyel Debimetre Nedir?

Debimetre, akışkanlar ile ilgili mühendislerin fazlaca kullandığı bir cihazdır.

Motor veya pompa türevleri olan sistemler içerisinde bulunan debimetre, sisteme giren akışkanı (gaz, sıvı vb.) ölçme konusunda mühendislerin yardımına koşmaktadır. Aynı zamanda sistemin kalite seviyesi de bu debimetrelere bağlıdır. Debimetre üzerinden sağlanan bilgiler ışığında sistemin verimliliği en doğru şekilde ölçülerek yapılan işin kalitesini en üst seviyede tutar. Bu yüzden işlerinizde debimetre kullanmak, ortaya koyacağınız ürünün verimliliğini ve kalitesini arttırmaktadır. İşine önem veren işletmelerin olmazsa olmaz tercihleri arasında mutlaka debimetre bulunması gerekmektedir.

Endüstriyel Alanda Kullanılan Debimetreler

Diğer adı "akış ölçer" (flowmeter) olarak bilinen debimetreler, endüstriyel debimetre olarak da karşımıza çıkmaktadır. Mekanizmalar içerisinde bulunan debimetreler ile debi ölçümü en sağlam ve güvenilir şekilde ölçülmesi hedeflenmektedir. Debimetreyi kullanabileceğiniz, debi ölçümü yapabileceğiniz malzemeler arasında 11 adet tür bulunmaktadır. Bunlar; katran, buhar, teknik su, benzol, kok gazı, yüksek fırın gazı, benzollü yağı, azot, hava, asit ve amonyaklı sulardır. Endüstriyel sahalarda bu maddelerin ölçümünü debimetreler ile basit bir şekilde sağlayabilirsiniz. Eğer debi ölçümüne önem vermezseniz büyük kazalar kaçınılmaz olacaktır. Çalışanlarınızın iş güvenliğinizi ve kendi geleceğinizi önemsiyorsanız mutlaka debimetre kullanmalısınız. Ayrıca kalite arttırmak için de yatırım yapacağın debimetreler sizlere büyük miktarda kazançlar olarak geri dönecektir.

Debi Ölçüm Yöntemleri

Günümüzden 30 yıl öncesine kadar debimetre icadı henüz hayatımızda yoktu. Bu yüzden ölçümler eski yöntemlere göre yapılmaktaydı. Bu da büyük sorunları ve kalitesiz ölçümleri beraberinde getirmekteydi. Fakat gelişen teknoloji ile artık bunlara katlanmak zorunda değilsiniz. Bir debimetre edinerek kolay şekilde ölçümlerinizi sağlayabilirsiniz. Üstelik sizlere maliyeti de fazla olmayacaktır. Eski ölçüm yöntemlerinde net olmayan sonuçlardan dolayı işletmeler kötü tablolar ile karşılaşıyordu. Debimetreler sizlere tam olarak net sonucu gösterdiği için hedefleme yaptığınız debilere kolayca ulaşabilirsiniz. Debimetreler size anlık ve toplam debi ölçülerini verebilmektedir.

Endüstriyel debimetreler nedir diye soracak olursanız basit bir şekilde cevap verebiliriz. Endüstriyel debimetreler hava veya gazların içerisinde bulunan kütlesel ve hacimsel olmak üzere akış hızlarını ölçmeye yarar. Böylece fazla akışların önüne geçerek sistemin tam güvenliğini sağlayarak işinizi tam anlamıyla başarmış olursunuz.

Araç debimetreleri ile çokça karıştırılan endüstriyel tip debimetreler teorik olarak aynı yapıda olsalar da pratikte çok farklı amaçlarla kullanılmaktadır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp