• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Endüstri 4.0 Veri Toplama

Endüstriyel Veri Toplama Sistemleri

Üretim aşamasında veri toplamak endüstri sektörü için büyük kayıpların önlenmesinde önemli rol almaktadır.

Baştan sona başarılı bir endüstriyel veri toplama sistemi kurduğunuz zaman yaşanabilecek tehlikeli durumlarda acil çözümler üreterek olaylara müdahale edebilirsiniz. Veri toplama sistemi, sahada olan basınç, hava akımı, kapı açıklık süresi, debi seviyesi, su seviyesi ve ihtiyaç olabilecek her türlü ölçü verilerini veri tabanında tutar. Bu veriler ise sistem yöneticisinin ekranına çıktı olarak gelir.

Diğer bir deyişle anlaşılamayan verileri anlamlı birer çıktılar olarak karşınızda görürsünüz. Bu da hem işletme yöneticileri hem de potansiyel müşteriler için oldukça yararlı bir sistemdir. Saha içerisinde işleyen prosesin kayıtlarının tutulması hem saha hakkında detaylı bilgi almanızı sağlar hem de kaliteyi artırır. Prosesinizde ters giden veya eksik olan olaylara müdahale etmeniz üretimin aksamasını engelleyip hataları telafi ederek ortaya çok daha kaliteli ürünler koyacağınız anlamına gelmektedir. Bu yüzden ayarladığınız seviyelerin dışına çıkma durumunda veri toplama sistemi sizleri hızlı bir şekilde uyarıyor.

Veri Toplama Türleri

Verileri toplarken 2 adet farklı seçenekten yararlanabilirsiniz. Bunlardan ilki olay bazlı veri toplamadır. Diğeri ise zaman bazlı veri toplama. Bu otomasyon sisteminde verileri toplarken herhangi bir insan gücü gerekmez. Verileri toplar ve çıktı haline tamamen otomasyon sayesinde getirlir. İnsan gücü ise sadece verilerin çıktı olarak gözükeceği ekran başında sizlere lazım olmaktadır. Böylece veri toplama işini insan gücüne yaptırmak yerine çalışan maaşından tasarruf edip otomasyona yaptığınız yatırım ile bu işlevi karşılıyabilirsiniz.

Zaman Bazlı ve Olay Bazlı Endüstriyel Veri Toplama Sistemleri

Zaman bazlı veri toplama sistemlerinde, otomasyona sizin gireceğiniz zaman zarfları süreci içerisinde verileri kaydetmesini sağlarsınız. Zaman aşımından sonra ise ekrana veriler bir çıktı halinde gelerek o süre içerisinde örneğin basınç değeri değişimlerini anlamlı bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Olay bazlı veri toplama ise basınç yükseldeğinde, debi seviyesi taştığında sizlere uyarı vermektedir. Sistem verileri kaydederken beklenmedik olaylar ile karşılaştığı zaman direkt olarak anlamlı çıktılar halinde uyarıları ekranınıza getirerek faciaların önlenmesini sağlar.

Endüstri 4.0 yazılım çağı olduğu için proseslerinizde bulundurduğunuz donanım ve cihazlarınızın dile gelmesi adına onları yazılım ile tanıştırıp verileri değerlendirmek sizi yeni çağa hazır hale getirecektir.

Uzman mühendislerimizden size özel çözümler almak ve ücretsiz danışmak için RST Ölçü ve Kontrol Sistemleri her zaman yanınızda. Bize ulaşın, rakiplerinizden geri kalmayın.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp