• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Basınç Ölçümünde Alternatifler

Basınç Ölçümünde Alternatifler

Maddelerin katı, sıvı ve gaz halinde bir ağırlıkları ve bu ağırlık nedeniyle yüzeye uyguladıkları kuvvet değişkenlik gösterir.

Birim ve bütün yüzeyde bir kuvvet oluştururlar. Gerçek basınç, mutlak basınç, vakum basıncı gibi denklemler ile ölçülebilen birimler, anlamlı sonuçlar elde etmek için yeterli gibi gözükse de, bu denklemleri endüstriyel işletmelerde, üretim süreçlerinde anında, hızlı, gerçek ve geçerli ölçüm cihazları ile yapan elektronik yardımcı aletlere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor.

üretimMekanik Basın Ölçme Cihazları ve Elektronik Basınç Sensörleri, endüstriyel tesislerin ihtiyaçlarını gidermek için tasarlanmış önemli cihazlardandır. Kullanılan maddenin haline, formuna, bulunduğu ortama, yoğunluk ve yüksekliğine hakim olmak, ve verileri sürekli ölçebilmek hayati önem taşır. İşletmelerin yatırım maliyetleri, karlılıkları, kullanılan tüm teçhizatın dayanıklılığı, işleyişin sürekliliği, doğabilecek tehlikeler gibi ölçümü mutlaka gereken değişkenlerin yardımcı cihazlar yardımı ile kayıt ve kontrol edilmesi mümkün.

Laboratuarların sıklıklı kullandığı akışkan manometreler, mekanik basınç ölçme cihazlarına bir örnektir. Bourdan tipi tüplü basınç ölçerler, diyaframlı ve körüklü basınç ölçerler, gage basınç ölçerler, vakum basınç ölçerler, diferansiyel basınç ölçerler, mutlak basınç ölçerler, barometrik basınç ölçerler de mekanik basınç ölçümüne yarayan alternatiflerdir.

Fiziki kuvvetlerin ve basınçların değişme anında tespit edilebilmesi için kullanılan sensörler ile elektronik basınç sensörleri, yine sanayi işletmelerinin en çok kullandığı aletlerin başında gelir. Kapasitif basınç sensörleri, strain-gage basınç sensörleri, load cell basınç sensörleri, piezoelektrik basınç sensörleri de bahsetmiş olduğumuz elektronik basınç sensörlerine örnektir.

Basınçlı kapların ölçümü, güç üreten ve güç tüketen cihazların ölçümü, motor yağı, soğutucu, yakıt gibi tüm, katı, sıvı ve gaz haldeki akışkanların ölçümü, uygun olan cihazlar yardımı ile %100 doğruluk oranında cevap verebilmekte ve tüm olasılıkları hesap etmeye imkân vermektedir.

verimliRST Elektronik, 15 yıldan fazla süren kurumsal yapıda, birçok çözümü ürettiği geniş bir bilgi arşivine ve sayısız referansa sahiptir. Sunduğu tüm ürünler aracılığı ile, işletmelerin daha kontrollü olmasını ve ölçüm yapabilme yeteneğine sahip olmasını sağlamaktadır. Elektronik sektöründe ürün seçmenin kolay olmadığını, doğru ürüne yönelmenin ancak uzmanlık ile mümkün olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu sektörde ürün satın almak, sisteme entegre etmek doğru ürün seçildi ise işletmeye büyü bir ivme kazandırarak çok büyük kazançlar elde etmesine katkı sağlayacaktır. Bunun tam tersi düşünülecek olursa, yanlış bir ürün seçimi ise, devasa makinalar ve parkurlara dahil edilmesi halinde büyük kayıplara yol açabilecektir. Bu nedenle, ürünlerimizi satın alırken iletişim kurmak konusunda atılımcı olmak, bizlerle irtibatı sağlamak, sizlerin üzerine düşen görevdir. Bizler ise, en doğru ürünü almanız için üzerimize düşen hassas görevi yerine getirmeye hazırız.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp