• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Yapışkan Sıvılarda Seviye Ölçümü Mümkün mü?

Yapışkan Sıvılarda Seviye Ölçümü Mümkün mü?

Her sektörün kendine özgü açmazları ve ilerlemesine engel olan koşulları bulunmaktadır.

Mühendislik alanında hizmet verirken henüz çözümlenmemiş sorunlar ile karşılaştığımız gibi daha iyiye ulaşmayı sağlayan bazı teknolojik aygıtlardan henüz haberdar olmayan işletmeler ile de karşılaşıyoruz. Gelişen teknolojiyi ve yeni bilgileri paylaşmak bu nedenle büyük bir önem taşıyor.

Akışkan sıvıların ölçümü için uygun yöntemler daha çok ve çeşitliyken, yapışkan özellik taşıyan ve kirli sıvılar içeren tankların ölçümü nispeten daha zor bir seviyededir. Doğan ihtiyaçlar nedeniyle gelişen teknoloji ve bulunan mühendislik çözümleri kirli sıvıların ölçümünde alternatiflerden söz etmemize olanak veriyor.

Sıvı seviyesini ölçmeye yarayan CONDURIX sensör bu noktada bir çözüm ortağı olarak sunabileceğimiz bir üründür. Bir tankın dolum seviyesini ölçmek istediğinizde CONDURIX sensör güvenilir sonuca ulaşmanıza imkân verir. Yüksek viskoziteli sıvıların ölçümünde son derece küçük olan, 6 mm çapa kadar indirgenmiş olan sensör kafası sayesinde maksimum faydayı elde edebilirsiniz. Tanklarda iletkenliğin olmadığı durumlarda iki çubuklu prob kullanılır. İletken tanklarda uzun sondaların kullanımı uygun olacaktır.

Condurix-RST Elektronik 2Yapışkan ürün üretimine bir örnek verecek olursak, akrilik cam imalatı buna en güzel örnektir. Ölçümde engel teşkil eden bir neden olmaması nedeniyle CONDURIX, ürünlerin çok yapışkan olduğu üretim aşamalarında bile sonuç almanızı sağlar. Yağ çubuğunun üzerinde biriken yapışkan sıvının 1-2 santim olduğu durumlarda bile kolayca ölçüm yapabilirsiniz. Yağ çubuğuna yapışarak sonuç almayı olumsuz olarak etkilediği düşünülen seramikler, krema ve jöle gibi akışkanlarda da CONDURIX’ten sonuç alabilirsiniz.

CONDURIX detaylı bir şekilde incelendiğinde, uzunluk bakımından 200 mm.dir, alt kısmında 3 mm seviyesinde ölü bir bölgeden oluşmaktadır. Kolayca temizlenmesi ve bağlantısının temiz bir şekilde yapılabilmesi nedeniyle büyük fermantasyonların gerçekleştiği ve biyokimyasal proseslerin uygulandığı tanklarda, koyu kıvamlı sıvı maddelerin ölçümünde tercih edilmektedir.

Kirlerin ve kristalizasyonların yoğun olduğu atık su arıtma sektöründe de CONDURIX en işlevsel ölçüm yollarından biri olarak kendini göstermektedir.

Bir çok sektörde olduğu gibi havacılık sektörü de seçici ölçüm yeteneği ile suyu algılayarak iletken sıvının ölçümünde CONDURIX’ten faydalanmaktadır.

RST Elektronik olarak, sanayi tesislerinin halihazırda kullanmış oldukları yardımcı ürünlerini daha gelişmiş bir teknoloji ile yenileyebiliyoruz. İhtiyaçların tespiti ve buna yönelik çözümler konusunda 15 yılı aşkın tecrübemiz ile danışılan bir firma olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere de yardımcı olabilmek için çağrınızı bekleriz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp