• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Debimetre Çeşitlerine Kısa Bir Bakış

Debimetre Çeşitlerine Kısa Bir Bakış

Anlık akışların ve toplam akışların ölçülmesi ve verisel olarak anlamlandırılmasına imkân veren debimetre ve akış ölçerler otomasyon sistemlerin önemli elemanlarından biridir.

Birbirinden farklı çalışma prensiplerine sahip debimetreleri örneklendirmek isteriz. Koriolis kütlesel debimetreler (Coriolis Mass Flowmeter); hassas ölçümlemesi nedeniyle ve bağımsız ölçüme imkân vermesi nedeniyle yoğun olarak talep edilmektedir. Koriolis kütlesel akış ölçerler yoğunluk ve sıcaklık ölçümünde direk olarak sonuç verir. Farklı parametreleri ölçme yeteneği vardır.

Koriolis Kütlesel DebimetrePozitif deplasmanlı debimetreler; kolay akmayan, ağdalı sıvıların debi ölçümü için kullanılmaktadır. Tutkal, şurup, hidrolik veya yağlama ya da gres yağları, boyalar, katkı maddeleri ölçülmek istendiğinde en uygun akış ölçer tipidir.

orifis debimetrepozitif deplasmanlı debimetreOrifis debimetrelerin işlevi iki plaka arasındaki sıvı, gaz ve buhar benzeri akışkanlardaki basınç farkını ölçmek üzerinedir. Yüksek basınca maruz kalan akışkanlarda ve yüksek sıcaklığa maruz kalan akışkanlarda doğru ölçüm elde etmye yarar.

Ayar vanalı debimetreler; mekanik ölçümler yapmak üzere, gaz debilerinin ayarlarını düzenlemek için tercih edilmektedir.

Elektromanyetik debimetreler yazılımsal ve donanımsal olarak teknolojinin en üst düzeyde kullanılabildiği otomasyon elemanlarından biridir.

şamandıralı debimetreŞamandıralı debimetreler ise suyun debisini ölçmek üzere tercih edilen bir debimetre tipidir. Şamandıralı debimetrelerin hava ile ilgili ölçüm yapan tipleri de bulunmaktadır.

Türbin tip debimetreler; su arıtma ve kaynak su üretim alanında çalışan işletmelerde, yüzme havuzlarında, sıvı dolum makinalarında sıvıların yüksek basınç ve yüksek sıcaklıklarını kolay bağlanarak ve bakım ihtiyacı duymadan ölçüm imkânı sunar.

ultrasonik debimetreUltrasonik debimetreler; sıvıyla temas etmeden bir hattın içindeki akışkana ait debi ve ısı seviyesini hesaplamaya yarayan yardımcı elemanlardır. Isı geçişini ölçmekte kullanılan ultrasonik debimetreler daha çok alışveriş merkezlerinde ısınma ve soğuma yönünde faaliyet gösteren sistemlerde fayda sağlar.

Debimetre çeşitleri görüldüğü gibi çok farklı platformlarda ve değişen ihtiyaçlara göre alternatifler içeren ara elemanlardır. İhtiyacın ne olduğunu doğru tespit etmek ve tüm koşulları değerlendirerek doğru ürünü seçmek tüm kaynakları verimli kullanabilmek için gereklidir. RST Elektronik istenilen ürün sağlamak konusunda destek verdiği gibi, bu sistemlerin kurulum sürecinde planlama, işleyen sistemlerde iyileştirme konusunda danışmanlık hizmeti de vermektedir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp