• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Sağlık Sektöründeki Standartları Karşılamanın Yolu

Sağlık Sektöründeki Standartları Karşılamanın Yolu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun resmi kurum ve firmaların dikkatine beyan ettiği numune kabul kriterleri prosedürü RST Elektronik olarak bizim iş kolumuza giren bir ihtiyacı ortaya koyuyor.

Numunelerin soğuk zincir olması halinde, her kolinin içinde doğru ısı değerlerinde korunduğunu ispatlayan iki adet ısı kayıt cihazının yani datalogger dediğimiz cihazların bulunması isteniyor. Her iki ısı kayıt cihazının verilerinin çıktıları da isteniyor. Bu kurallara uymayan bir numune teslimatının kabul edilmeyeceğini beyan eden Türk İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ülkemizde sağlık sektöründe gözetilen standartlar konusunda yüreğimize su serpiyor.

soğuk zincir 2Bizler RST Elektronik olarak sunduğumuz cihazların günümüz teknolojisinin gelmiş olduğu durumu özetlediğini biliyoruz. Ürünlerimizi tercih eden her sektörün önemli sayısız ihtiyacına çözüm ürettiğimizin de farkındayız. Her zaman bu kadar derin düşünmesek de hangi olumlu sonuçlara aracılık ettiğimizin bilincindeyiz. Yeni doğmuş bir bebeğin aşısının uygun koşullarda saklanmasının, bağışıklık sistemi güçlü ve ölümcül hastalıklardan uzaklaştırılmış bir yeni nesil demek olduğunu anlayabiliyoruz.

soğuk zincir 3Gıda sektöründe uygun koşullarda saklanmış gıdalar iyi beslenmeye işaret ediyor ve ev dışı tüketimde mesela, hizmet alınan yerden memnun kalınmasına yönelik en önemli kriter karşılanmış oluyor. Kullanılmasının önerdiğimiz her cihaz kendi dünyasının kahramanı durumunda değil de nedir? Akıllı kayıt cihazlarımız ısı ve nem takibinde rollerini yerine getirerek her şeyin rutin ve olması gerektiği gibi oluşuna katkı sağlıyor. Veri kayıt ölçüm cihazları herhangi bir istenmeyen durumu önceden tespit etmeye, bazı özellikleri ile erken teşhise ve hatta erken müdahaleye imkan veriyor.

Veri kayıt ölçüm cihazları sanayileşmenin bir sonucu ve gereği olarak çeşitlenirken, gelişen yaşam seviyelerinin korunması için de iyi ki varlar. Nitekim, ihtiyaçların çeşitliliği ile doğru orantılı olarak sayısız alternatif ile büyük bir ordu gibiler. Teknik olarak aranılan özelliklerin ne olduğuna bakılıyor; portatif, çok kullanımlık ya da tek kullanımlık, kızılötesi, SMS uyarı özelliği gibi nem ve sıcaklık ölçmede detaylandırılmış isteklere uyum sağlayan datalogger cihazları bulunuyor.

soğuk zincir 4Neyi aradığınıza bağlı olarak daha ekonomik ya da daha donanımlı veri kayıt cihazları edinmeniz mümkün. Fizibilitesinin çıkartılması ve doğru ürünün bulunması konusunda RST Elektronik yardımınıza hazırdır. Bizim görevimiz sizin işinizdeki soruları yanıtlayacak doğru cihaz cevabını bulmaktır. İşimizin bu bakış açısı ile yürütülmesi insanlığa katkıdır. Bazen bir cihaz sorarlar, var der satış işlemini tamamlar adresine teslim ederiz. O yoğunlukta hangi hayati görevi yerine getireceğini düşünmemiş olabiliriz ama biz çok iyi biliriz ki işimiz en önemli hizmetlerden biridir. Bir hayata, bir insana, bir nesile, teknolojinin atlanamaz bir dilimine hitap ettiğimizi biliriz. Sağlık sektöründeki standartları karşılamanın ödülü de, karşılayamamanın bedeli de insandır. Bu bilinç içinde bulunduğumuz sektörden tüm sektörlerimize ve insanlarımıza fayda sunduğumuzu bilmenizi arzu ediyor ve yüreğinize su serpilsin istiyoruz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp