• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Otomasyon Sistemleri ve İş Gücü İlişkisi

Otomasyon Sistemleri ve İş Gücü İlişkisi

Teknolojinin gelişmesi düşünme biçimlerini ve alışkanlıkları değiştirmeye devam ediyor.

Artık insana ihtiyaç kalmayacağı, her işin akıllı makinalar ve robotlar ile yapılacağı düşüncesi ile günü kurtarma telaşında olanlar işini kaybetme kaygısını taşıyor. Oysa bu bir başkalaşım, bir gelişim sürecidir. Güçlü olanı seçmek ve o yönde ilerlemek ise en akıllı yaklaşım olarak iyi sonuçlara götürür. Endüstriyel alanlarda, yönetim sistemlerinde ve bilimsel çalışmalarda insanı devreden çıkaran ve otomatik olarak ilerlemesine izin verilen süreçler hayatımızın bir parçası oldu bile.

4Yeni bir önermeyi kabul etmek ise kolay değildi. Hala alışmış olduğu yükü taşımaktan bir an olsun vazgeçmeyen işverenler yok değil. Emektar manuel makinelerini bırakmak istemeyen, işine yıllarını vermiş çalışanlarını ürkütmek istemeyen ve yeniliklerin getireceği yeni sorunlara adapte olamayacağından endişe duyanlar hala var. Kontrol ve otomasyon sistemleri sürmekte olanı daha kaliteli, daha hızlı, daha algılanabilir bir düzeye taşıyor ve asıl korkutucu olan bu değil. Korkutucu olan ölçememek, bilememek, çözememek olmalı. Sorunları, tehditleri, fırsatları ancak iyi kurgulanmış bir mekanizma kolayca kavrayabilir ve durumu ortaya koyabilir. Bu da insanın başka yeteneklerini geliştirmesine ve bu sisteme başka biçimlerde katkı sunmasına olanak sağlar.

En gelişmiş üretim parkurları, otomatik makineler insanın beden yükünü hafifletmekle iyi bir iş çıkarır. O makinelerin dayanıklılık sürelerini, birim iş çıkartma kapasitelerini ölçmek biz insanların işidir. İstenen tonaj, istenen ısı seviyesi, ulaşılması istenen nem seviyesi insanın kontrolü altında, insanın verdiği direktifler ile makinalarda emir kesinliğinde sonuç bulur. Endüstriyel kontrol ve otomasyon teknolojisi bir cihaz üzerinden cevap almada da etki iken asıl hedefi tüm parkurların kolektif çalışma başarısını yakalamaktır. Bir orkestranın tüm enstrümanlarını en akılcı, en efektif şekilde kullanabilmesinin bir yoludur ölçme ve kontrol sistemleri..

1Robotik sistemler ve akıllı sistemler günümüzde aklımıza gelebilecek her sektörde konumlandırılabilmekte. Otomotiv, enerji, demir çelik, kağıt, tekstil, kimya, tarım, gıda ve daha bir çok ana ve ara sektörde nitelikli insan emeği ile ve otomasyon sistemleri ile bir bütün oluşturan çalışma düzeni sürmekte. Artık daha çok yük taşımak meziyet değil, yükü taşıyan bir makinenin arızalanacağını önceden tespit etmek bir meziyet. Ölçme ve kontrol için kullanılan cihazları doğru seçebilmek, doğru monte edebilmek, çalışma sonuçlarını doğru değerlendirmek gerek. Bu, usta insanların, iş bilinci gelişmiş, tecrübesi ile pekişmiş insanların görevi.

Karmaşıklık seviyesi değişmese de, işleyiş şekli değişen bu yeni nesil düzende insanın görevi hiç bitmez. En gelişmiş komplike yapı olan insan, yüksek değerlendirme yetisi ile işine en çok yarayanı yakınında tutmayı bilecektir. Ölçme kontrol ve otomasyon sistemleri işine başka açılardan bakmaya cesaret edebilenlere hizmet ediyor. İlk adımı atmakta zorlanan birçok işletme attığı o ilk adımı çoktan unuttu. Çünkü çok daha fazla adım atma isteği ile yeniden şekillendi ve koşar adımlarla teknolojinin desteğini alarak işini büyütüyor. Daha güçlü ve daha kaliteli işler yapabilmenin, en önemlisi de kalıcı olabilmenin en önemli yolu otomasyona yönelmektir ve bu insanlığa katkı sağlayan, değerini arttıran bir buluştur.

Bizler, RST Elektronik olarak 16 yılı aşkın tecrübemizle ülkemizin ve dünyamızın gelişmesine katkı sağlayan tüm yenilikleri yakından takip ediyor, cihazlarımızla, yeni sistem önermelerimiz ile üreten ve kalkınan sektörlere destek vermeye devam ediyoruz. Teknolojinin bitmek bilmeyen yolculuğuna katılmış olarak, ilk adımı atmak isteyenlere de adımlarca yollar aşmış olanlara da çözümler üretmeye devam ediyoruz. Akıllı sistemleri sunuyor, teknolojiye, bilime ve evet robotik sistemlere hayranlık duyuyoruz. Biz insanız, dünyayı, işletmeleri değerli kılan insanları görüyor, hiç eksilmeyeceklerini biliyor ve insanın gücüne çok güveniyoruz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp