• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Elektromanyetik Debimetre Elektrotları

Elektromanyetik Debimetre Elektrotları

Elektromanyetik debimetreler kullanılırken önemli bir nokta vardır.

Elektromanyetik debimetreler elektromanyetik indüksiyon yasalarına dayandığından, iletken sıvılar akışın tespit edilebildiği tek sıvılardır. İletken bir sıvı olup olmadığı, elektrik iletkenliğinin varlığı ile belirlenir. Peki, elektriksel iletkenlik nedir?

Elektriksel İletkenlik Nedir?

Elektriksel iletkenlik genellikle elektriğin akış kolaylığını ifade eden bir değerdir. Bunun zıttı sayılsal kavram ise elektriğin akması zorluğunu ifade eden dirençtir. Birimler için, öncelikle S / cm (santimetre başına siemens) kullanılır. Elektriğin ne kadar kolay akacağını belirlemek için, 1 cm² elektrotlar birbirinden 1 cm uzağa yerleştirilir. 100 ila 200 μS / cm'deki musluk suyu, 500 μS / cm veya üzerindeki mineral su ve numuneler olarak 0,1 μS / cm veya altındaki saf su kullanılarak, gerçek ölçülen elektriksel iletkenlik örnekleri sunabiliriz.

Elektriksel iletkenliği hesaplamak için, elektrot alanı ve elektrotlar arasındaki mesafe gibi koşulların uygun şekilde hesaplanması gerekir. Bu nedenle, hesaplamak oldukça zordur. Elektriksel iletkenliği onaylamanın genel bir yolu olarak, bu ölçümü gerçekleştirmek için bir elektriksel iletkenlik ölçer kullanılabilir.

Peki asıl konumuza gelecek olursak; Elektromanyetik debimetrelerde hangi elektrotlar hangi alanlarda kullanılmalıdır? Hangi durumda verimi daha iyi olmaktadır?

Elektrotların Performansı

Elektrot Malzemesi Uygulamalar
Paslanmaz Çelik 316L Su, kanalizasyon ve aşındırıcı ortamlarda uygulanabilir. Yaygın olarak petrol, kimya, karbamid vb. endüstrilerinde kullanılır.
Hastelloy B (HB) Kaynama noktasının altında olan herhangi bir konstansiyonun hidroklorik aside güçlü bir dirence sahip olması, aynı zamanda oksidasyon asit, alkali ve oksidasyon olmayan tuz olan vitriol, fosfat, hidroflorik asit, organik asit vb.
Hastelloy C (HC) Nitrik asit, karışık asit gibi okside edilebilir asitlerin yanı sıra Fe +++, Cu ++ aStnd deniz suyu gibi oksidasyonlu tuzlara karşı dirençli olur.
Titanyum Deniz suyuna ve klorit, hipoklorit tuzu, okside edilebilir asit (füme nitrik asit dahil), organik asit, alkali vb. Cinslerinde uygulanabilir. Saf indirgeyici aside (sülfürik asit, hidroklorik asit korozyonu gibi) dayanıklı değildir, ancak asit antioksidan ise korozyonu büyük ölçüde azaltır.
Tantal Camla benzer aşındırıcı ortamlara karşı güçlü bir dirence sahiptir. Neredeyse tüm kimyasal ortamlar için geçerlidir. Hidroflorik asit, oleum ve alkali hariç.
Platin-iridyum Amonyum tuzu hariç tüm kimyasal ortamlarda hemen hemen uygulanabilir.
Paslanmaz çelik kaplı tungsten karbür Aşındırıcı ve düşük aşınma olmayan ortamlarda uygulanabilir.
Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp