• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Ultrasonik Seviye Transmitteri Nerede Kullanılır?

Ultrasonik Seviye Transmitteri Nerede Kullanılır

Günümüz sanayisinde birçok alanda seviye ölçme çalışmaları yapılır.

Bu çalışmalar madde miktarlarını belirlemek için yapılırken, karışım oranları hesaplamaları için de kullanılır. Günümüzde en çok kullanılan seviye ölçüm cihazlarından biri ise ultrasonik seviye transmitteri ölçüm cihazlarıdır. Bu cihazlar katı ve sıvı madde ölçümlerinde etkin ve başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Bu sebeple birçok sanayi kolunda kullanılan bu ölçüm cihazları sektörde çok önemli bir yere sahiptir. Ölçüm yapılacak olan alanın taban alanının belli olması durumunda ölçüm yapabilmek mümkündür. Yapılacak olan ölçüm yapılacak olan alanda olan sıvı veya katı maddenin yükseklik oranı olacaktır. Eski yöntemler ile yapılan ölçümler her zaman için net bir sonuç vermediğinden dolayı bu yöntemler artık kullanılmaz.

Bu cihazlar tank üzerine yerleştirilen modül sayesinde daha net sonuçların elde edilmesini sağlar. Bundan dolayı günümüz teknolojisine ait cihazlar ile yapılan ölçümler her zaman için daha başarılı sonuçların elde edilmesini sağlar. Ses dalgası kullanılarak ölçüm yapılan ultrasonik seviye transmitteri sayesinde daha hassas ölçümler yapılabilir. Tank üzerine yerleştirilen bu cihaz sayesinde piezoelektrik kristal, elektrik sinyallerinin belli aralıklar ile sinyal göndermesi ile tank içerisinde bulunan katı veya sıvı maddenin yüksekliği net bir şekilde ölçülebilir.

Bu frekanslar ses dalgasına dönüşerek ince ölçümlerin yapılabilmesini sağlar. Bu sebeple birçok alanda kullanılan bu cihazlar ile ölçüm yapılırken daha net sonuçların elde edilmesi mümkün olur.

Ayrıca cihaz üzerinde bulunan tuş takımı ve LCD ekran sayesinde seviye belirleme gözlemi yapılabilirken bu tuşlar sayesinde yapılandırma ayarları da yapılabilir. Bu sayede daha başarılı çalışmalar yapılabilir. Ayarlanma özelliği olan karşılıklı iki röle çıkışına sahip olan cihaz son derece sağlam ve etkilidir. Bu cihaz IP68 koruma sınıfına sahiptir. Günümüzde özellikle su artıma tesislerinde, petrokimya tesislerinde, gıda sektöründe ve kimyasal madde sektöründe etkin olarak kullanılır. Kullanım ağı oldukça geniş olan bu cihaz katı, sıvı be parçacıklı sıvı maddelerin seviye ölçümlerinde etkin olarak kullanılmakta ve oldukça etkin bir başarı sağlayabilmektedir. Bundan dolayı ultrasonik seviye transmitteri oldukça yaygın olarak kullanılır. Ürün montajının doğru olarak yapılması ve uzman kişiler tarafından kurgulanması daha net sonuçların elde edilmesini sağlar. Bundan dolayı konu hakkında engin bilgileri olan konusunda uzmanlaşmış profesyonel kişiler tarafından uygulanması oldukça tavsiye edilen bir durumdur.

Günümüzde sıvı ve katı maddelerin seviye ölçümlerini etkin ve başarılı olarak ölçebilen ultrasonik seviye transmitteri birçok alanda kullanılan bir seviye ölçüm cihazıdır. Bu sebeple oldukça tercih edilen bu cihaz net sonuçların elde edilmesini sağlar. Tank üzerine yerleştirilen cihaz ses dalgaları sayesinde tank içerisinde bulunan katı veya sıvı maddenin seviye değişkenliklerini bildirir. Üzerinde tuş takımı ve LCD ekran olması ürünün daha kolay kullanılıp yönlendirilmesini sağlamakla beraber sonuçların izlenmesini de sağlar.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp