• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Basınç Şalteri Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Basınç Şalteri Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Sanayi sektörlerinde tank içerisinde bulunan tanklar içerisinde madde ölçümleri sonucu çıkan proses bilgileri önemli bilgilerdir.

Proses üzerinde bulunan basınç şalteri sistem basıncının belirlenen değerler dışına çıkması durumunda sistemi korumak adına çıkış işlemi yaparlar. Bu işlemler sistem basıncının istenilen değerlerin altına inmesi veya üstüne çıkması durumunda yapılır. Günümüzde hemen her sektörde kullanılan bu cihazlar sistem basınç değerlerini elektriksel sinyallere çevirerek ölçüm yaparlar.

Bu sayede sistem koruma altına alınırken maddi hasarların oluşması engellenmiş olur. Günümüzde ilaç sektöründe, gıda sektöründe, kimya sektöründe, arıtma sistemlerinde, tekstil sektöründe ve makine mühendisliği sektörleri gibi birçok sektörde kullanılır.

Günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olan basınç şalteri sayesinde sistemlerin daha uzun ömürlü olmaları sağlanır. Özellikle su arıtma sistemlerinde başarı ile kullanılan bu cihazların bakım çalışmaları da oldukça kolay yapıldığından dolayı birçok sektörde bu cihazlar kullanılır. Arıtma dışında gıda sektörlerinde, ısıtma ve soğutma sistemlerinde, gemiler ve yatlarda, fabrikaların basınç ölçüm işlemlerinde, kimya ve petrokimya sektörlerinde de oldukça yaygın olarak kullanılır. Cihazın oldukça verimli çalışması sektörde firmaların başarı yakalamasını saplar. Bu bakımda sistemlere cihazın montaj işlemleri de çok önemlidir. Bu sebeple daha verimli sonuçların alınabilmesi ve sistem basıncından dolayı her hangi bir zarar durumu oluşmaması için bu cihazın sisteme etkin ve doğru bir şekilde bağlanması gerekir. Bu bağlamda yapılacak olan monte işlemleri oldukça önemlidir. Yapılan çalışmalardan kaliteli ve nitelikli sonuçların elde edilebilmesi için mutlaka uzman ekipler ile çalışılması gerekir. Konusunda uzman olan monte firmaları basınç şalteri cihazlarını sistemlere en doğru şekilde bağlarlar. Bu sayede en etkili sonuçların alınması sağlanır. Bu bağlamda yapılacak olan çalışmaların verimli olması bir bakıma sisteme ürün montajı ile alakalı olur. Bundan dolayı ürün seçimi ve monte işlemleri alınacak olan değerli sonuçları etkin bir şekilde etkiler. Bu sebeple bu işlemlere maksimum özen göstermek gerekir. Günümüzde teknolojinin gelişilmesi ile ortaya çıkan bu cihazlar sistemlerin daha verimli çalışmasını sağladığından dolayı bu cihazlar içerisinde en kaliteli olanlarına sahip olan ve bu cihazların monte işlemleri için uzman ekiplerden yardım alan firmalar daima daha net sonuçlar alırlar. Bu sebeple kullanılacak olan cihazlar ve yardım alınacak olan destek firmalarının sunacağı hizmetler daima başarıyı etkileyen faktörlerdir.

Değişen ve gelişen teknolojinin nimetlerinden olan basınç şalteri cihazı günümüzde pek çok alanda aktif olarak kullanılır. Proses üzerine yerleştirilen bu cihazlar sistem basıncında oluşan istenmeyen değişiklik durumlarında sistemin çıkış işlemini yapar ve sistemi koruma altına alır. Bu sayede maddi zararların oluşması engellenirken daha verimli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlar. Tüm bu özelliklerinden dolayı günümüzde pek çok alanda kullanılan bu cihazlar özellikleri ve kolay kullanım ile kolay temizleme çalışmalarına sahip olması nedeni ile en çok tercih edilen cihazlar arasında yer alır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp