• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Basınç Ölçer Çeşitleri Nelerdir?

Basınç Ölçer Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde sanayinin hemen her kolunda basınç ölçer kullanılır.

Sistemin basınç durumu istenilen değerlerin dışına çıkması yani, istenen değerin altına inmesi veya üstüne çıkması durumunda sistemin çıkış üretmesini sağlayan ürünlerdir. Proseslerin üzerine monte edilen bu ürünler makinelerin basınç değerlerinin kontrolünde büyük rol oynar. Bu cihazlar ile sistemin basınç değeri oldukça kolay bir şekilde ölçülür. Elde ettiği ölçümleri elektriksel sinyallere çevirir. Günümüzde birçok alanda kullanılan bu cihazlar özellikle arıtma tesislerinde, tekstil sektörlerinde, kimya endüstrisinde, ilaç üretim sektöründe ve gıda sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılır.

Bu cihazlar arasında bulunan diyaframlı basınç ölçer mekanik bağlantı noktası üzerinde bulunan ve diyaframa uygulanacak olan basınç değerleri sayesinde ölçüm yapar. Bu değerleri elektriksel sinyallere çeviren bu cihaz basınç miktarını kolayca ölçebilir. Diyafram özelliğinden dolayı günümüzde yoğun sıvılar, atık su, pis su, içerisinde partikül bulunan sıvılar ile içerisinde katı maddeler ve benzeri maddeler bulunan sıvıların ölçümleri bu cihaz ile yapılabilir.

Yani oldukça yoğun bir çalışma alanı olan bu cihaz oldukça yoğun kullanılır. Cihazın akıllı tip olan modeli ise yüksek hassasiyet kapasitesine ve kusursuz kararlılık özelliğine sahiptir.Ürünün yüksek performans sergilemesi ve hassas ölçümler yapılabilmesinin yanında kullanımı ve bakımı da oldukça kolaydır. Ayrıca ürün özelliklerinden olan kendini kontrol etme fonksiyonu ve esnek sensör girişleri sayesinde oldukça kaliteli sonuçlar alınabilir. Dijital sinyal çıkışlarında bulunan bu cihaz günümüzün en teknolojik ölçüm cihazlarından biri olarak kullanılır. Günümüzde konusunda uzman firmalar tarafından oldukça tercih edilen bu cihaz sayesinde sanayinin birçok kolunda başarılı ölçümler yapılabilir. Bundan dolayı en etkili ölçüm işlemlerini yapmak isteyen sanayi şirketleri konusunda uzman olan firmalardan bu cihazlar için destek alırlar. Cihazların sisteme bağlanması konusu oldukça hassas bir konu olmasından dolayı bu işi sadece konusunda uzman olan kişilerin yapması gerekir. Günümüz firmalarından konusunda uzman olan ekipler basınç ölçer cihazının monte edilme işlemlerini çok hassa bir şekilde yaparlar. Bu şekilde yapılan montaj işlemlerinden sonra elde edilecek olan basınç ölçümleri sıfıra yakın hata ile sonuçlanır. Yani hata payı en aza inerken basit ve sağlam bir cihaz kullanılmış olur. Hem kullanılması hem de bakımının oldukça kolay olmasının yanında birçok özelliğinin bulunması cihazın tercih edilme sebeplerinin başında gelir.

Gelişen teknoloji sayesinde sanayi ortamında yapılan basınç takip işlemleri basınç ölçer cihazları sayesinde basit bir şekilde tapılabilir. Kullanılacak olan cihazların doğru seçilmesi ve doğru monte edilmesi daha sağlıklı sonuçların alınmasını sağlar. Bundan dolayı su arıtma sistemleri, atık su sistemleri, gıda sektörü, ısıtma ve soğutma işlemleri ve kimya sektörleri gibi daha birçok alanda kullanılan bu cihazlar sayesinde basınç ölçüm ve takip işlemleri oldukça kolay olarak yapılabilir. Bu alanda en doğru sonuçlara ulaşabilmek için doğru ürünlerin kullanılması gerekir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp