• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Manyetik Seviye Göstergesi Nasıl Çalışır?

Manyetik Seviye Göstergesi Nasıl Çalışır?

Günümüzde tank içi madde miktarı belirlemek için birçok teknik kullanılır.

Özellikle sanayi alanlarında kullanılsa da kimya endüstrilerinde de bu çalışmalar yapılır. Tank içinde bulunan materyallerin hangi seviyede bulunduklarını veya azalıp çoğalma durumlarını gözlemek için yapılan çalışmalar kimi zaman karışım oranları için yapılmakta olsa da kimi zaman emniyet amaçlı bu ölçümler yapılır. Günümüzde en çok tercih edilme ölçüm tekniklerinden olan manyetik seviye göstergesi sayesinde tank dışından madde ölçüleri belirlenebilir. Bu sayede tank dışından gözlem yapılarak tank içerisindeki maddelerin seviyesinde olan değişiklik durumları kolayca gözlenebilir. Bundan dolayı özellikle sanayi alanlarında kullanılan bu seviye belirleme ve seviye değişiklik takip çalışmaları kimya endüstrilerinde de oldukça çok kullanılır. Kolay gözlem yapılabiliyor olması ve tank dışından durum takip yapılabiliyor olması daha çok kullanılmasını sağlar. Ürün montajının kusursuz yapılması çıkacak olan sonuçların hatasız veya en az hata ile elde edilmesini sağlar. Bundan dolayı ürün montajının uzman ekipler tarafından yapılması önerilir.

Ürünün içerisinde bulunan şamandıranın içerisinde mıknatıslar bulunur. Dış yüzeye yerleştirilmiş kırmızı ve beyaz renkli flapler sayesinde dış yüzeyden seviye takip edilir. Tank içerisinde bulunan madde miktarı değişim göstermesi halinde renk kırmızıdan beyaza veya beyazdan kırmızıya doğru döner. Bu sayede değişim oranı dış yüzeyden anlaşılır. Manyetik seviye göstergesi çok güçlü bir manyetik yapıya sahiptir. Mıknatısların etkileşim göstermesi sayesinde flapler devinim gösterecek ve tank dışında bulunan renk göstergeleri değişime uğrayacaktır. Bu sayede dış yüzeyden kolayca ölçüm yapılabilir. Şamandıranın aşağı yukarı hareketlerinden etkilenerek devreye giren sistem birleşik kaplar yöntemi ile çalışır. Bu sayede kolay bir ölçüm yapılabilir ve doğru sonuçlara ulaşılabilir. Günümüz teknolojisinde kullanılan bu yöntemler ile ölçüm işlemleri daha net yapılabiliyor olmak ile beraber eski dönemlerde yapılan sıradan yöntemlerde her zaman için sağlıklı ölçümler yapılamamaktaydı. Bundan dolayı bu tür teknolojik olan ölçüm belirleme ve seviye değişiklik takip çalışmaları her zaman için daha sağlıklı sonuçların elde edilmesini sağlar. Bu ürünlerden maksimum verim alabilmek için manyetik seviye göstergesi monte işlemi kesinlikle kusursuz olarak sisteme bağlanmalıdır. Bu şekilde kusursuz olarak sisteme monte edilen ölçüm sistemleri hata payı minimum olmak üzere en sağlıklı sonuçların elde edilmesini sağlar. Bu sebeple bu konuda uzmanlardan destek almak başarılı sonuçlar alabilmek adına çok önemlidir.

Günümüz teknolojisinde kullanılan manyetik seviye göstergesi sayesinde sanayi ölçüm çalışmaları da oldukça kolay bir hal almış durumdadır. Bu sebeple sanayi ortamında kullanılan tankların içerisinde bulunan madde miktarları daha kolay tespit edilebilmekte ve daha net sonuçlar elde edilebilmektedir. Bu sebeple oldukça yaygın olarak kullanılan bu cihazlar sanayi çalışmalarına oldukça destek olmaktadır. Günümüzde en sağlıklı ve en başarılı ölçüm sonuçlarına erişebilmek için mutlaka uzmanların kurduğu sistemlerden yararlanmak gerekir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp