• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Seviye Ölçer

Seviye Ölçer Sistemleri

Seviye ölçer enstrümanları arıtma tesislerinde, makine ve kazanlarda, gıda sektörlerinde, ısıtma-soğutma işlerinde,

kimya ve petrokimya firmalarında, gemi ve yatlarda, fabrikaların sıvı yerlerinin ölçülmesinde vb. pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu tür alanlarda sanayi firmalarında işlerin kaliteli olması ve verimli olması çok önemlidir. Ayrıca seviye ölçer ya da diğer ölçüm kontrol noktalarında yapılacak olan hataların mali zararlara yol açacağı da unutulmamalıdır.

Bu bağlamda işlerin kaliteli ve hataların en aza indirgenmesi için seçilen ekipmanların ve donanımın titizlikle belirlenmesi, yöntem uygulamaların en kaliteli cihazlarla sağlanması çok önemlidir. Titizlikle gerçekleştirilmiş projeler, iş yeri maliyetlerini artıracağı gibi, doğru seçilmemiş mekanik donanımlar tesisin verimliliğinde azalma ortaya çıkartarak enerji giderlerini de artırır. Zamanla yöntem tekniklerinin tesislerdeki önemi belirgin şekilde artmıştır. Bugün tüm tesislerin işlevi, yöntem tekniğine özgü planlamalara dayanarak makine ve elektronik teknolojileri aracılığı ile belirlenmektedir. Bu nedenle bir tesiste makine tekniğine dair planlamaya öncelik vermek gerekir. Bu bilgilerin önemine vurgu yaparak firmamız seviye ölçer enstrümanlarının kalitesine oldukça önem vermektedir.

Seviye ölçerler kullanılan yöntemin farklılığına göre çeşitlilik gösterir. Şamandıralı seviye transmitteri, şamandıra içerisindeki mıknatıs ile sabit bir manyetik etkileşme oluşturur. Sulu seviye transmitteri içinde bulunduğu akışkanın seviyesinin artması ve düşmesi ile şamandıra sıvıyla beraber aşağı ve yukarı hareket eder. Şamandıranın aşağı ve yukarı hareket etmesi ile Direnç ve Reed kontakın oluşturduğu yapı ile analog sinyal üretilir. Bu analog sinyal 4-20 mA veya 0- 10 Volt veya Ohm çıkışlı olabilir. Üretilen bu sinyaller sayesinde, seviyenin hangi durumda olduğu dijital olarak gözlemlenebilir. Seviye durumunun gözlenebilmesi sebebiyle en çok tercih edilen seviye ölçüm kontrolü yöntemlerinden biridir. Şamandıralı seviye şalteri, şamandıranın içindeki mıknatısın sabit bir manyetik alan oluşturması prensibiyle çalışır. Montajının oldukça kolay olması ve yüksek performans sağlaması nedeni ile tercih sebebi olmakta, seviye ölçümünün yapıldığı tüm alanlarda kullanılmaktadır. Plastik tip sıvı seviye ölçer, şamandıra içinde bulunan mıknatısın ortaya çıkardığı manyetik alan sonucu şamandıranın Reed kontaka yaklaşması nedeni ile seviye şalteri elektrik iletimini sağlamış olur veya elektrik iletimini keser. Kompakt tasarımı, küçük yapıya sahip olması, kusursuz performans sağlaması ve fiyatının uygun olması nedeni ile pek çok alanda tercih edilmektedir. Akvaryumlarda, yağ tanklarında, küçük tanklarda, kimyasal proseslerde ve daha pek çok sektörde kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelik seviye ölçer, küçük tanklarda seviye yükselmesi veya seviye miktarında yaşanan azalmayı takviye etmek amacı ile kullanılan en ideal ürünlerdir ve etkili performans sağlamaktadırlar. Küçük yapıda olmaları, etkili performansları ve düşük fiyatları nedeni ile akaryakıt tankları, soğutma tankları, sıcak su tankları, yağ tankları ve kimyasal tanklar gibi pek çok alanda tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra MPS 580 Hidrostatik seviye transmitteri gibi özel olarak daldırma tip olarak üretilmiş olan seviye ölçerler vardır. Sıvının seviyesi yükseldikçe, dibe uygulanan basınç da lineer olarak artma göstermektedir. Bu prensibe bağlı olarak sıvı içine daldırılan ürün, sıvıdaki seviyenin yükselmesine bağlı olarak seviyeyi hassas şekilde ölçer. Genellikle kullanıldığı yerler; yeraltı suları, içme su sistemleri, yağmur suları, kuyular, su arıtma tesisleri, Yağ depoları, Yakıt depoları, Biyogaz tesisleri, Göller, Barajlar, Kanalizasyonlar sularını toplama istasyonları, Havuzlar, Nehirler ve PVDF Gövdeli seçenekleri ile de deniz suyu ve Agresif kimyasal sıvıların seviyelerini ölçmek için kullanılmaktadır. Daha pek çok çeşit ürün firmamız tarafından özenle seçilmekte ve Türkiye’nin dört bir yanına sunulmaktadır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp