• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Seviye Transmitteri

Seviye Transmitteri

Seviye transmitterleri kullanılan yöntemin farklılığına göre çeşitlilik gösterir.

Şamandıralı seviye transmitteri, şamandıra içinde mıknatıs sayesinde sabit manyetik bir hüküm oluşturur. Akışkanlar, seviye transmitteri yapısındaki akışkan miktarının artması ya da düşmesi sayesinde transmitter sıvıyla birlikte aşağı ve yukarı hareket eder. Şamandıranın aşağı yukarı hareket halinde olması ile direnç ve reed kontakın ortaya çıkardığı yapı ile analog sinyal üretilmiş olur.

Bu analog sinyal 4-20mA veya 0- 10 Volt veya Ohm çıkışlı olabilmektedir. Ortaya çıkan bu sinyaller sayesinde, seviyenin hangi durumda olduğu da dijital ortamda gözlemlenebilir.

Paslanmaz çelikten yapılmış olan seviye transmitteri, ufak çaplı tanklarda seviye yükselmesi veya seviye miktarında yaşanan alçalmaya ek takviye yapma amacı ile kullanılan en uygun ürünlerdir ve oldukça etkili bir performans sağlamaktadırlar. Küçük yapıda olmaları, etkili performansları ve fiyatlarının uygun olması nedeni ile akaryakıt, soğutma, sıcak su, yağ tankları ve kimyasal tanklar gibi pek çok alanda kullanılan ve tercih edilen bir üründür. Seviye durumunun gözlenebilmesi sebebiyle en çok tercih edilen seviye ölçüm kontrolü yöntemlerinden biri de seviye transmitterleri ile yapılan ölçümlerdir.

Bunların yanı sıra MPS 580 Hidrostatik seviye transmitteri gibi özel olarak üretilmiş ve daldırma tip olarak adlandırılan seviye transmitteri de vardır. Akışkanların seviyesi yükseldikçe, dibe uygulanan basınç da artma gösterir. Bu çalışma prensibine bağlı olarak da akışkanın içine daldırılan ürün, sıvıdaki seviyenin artmasına bağlı olarak seviyeyi doğru ve hassas bir şekilde ölçmektedir. Genellikle kullanıldığı alanlar; yeraltı suları, içme su sistemleri, yağmur suları, kuyular, su arıtma tesisleri, Yağ depoları, Yakıt depoları, Biyogaz tesisleri, göller, barajlar, kanalizasyonlar sularını toplama istasyonları, havuzlar, nehirler ve PVDF gövdeli seçenekleri ile de deniz suyu ve sert kimyasal sıvıların seviyelerini ölçmek için kullanılmaktadır. Daha pek çok çeşit ürün firmamız tarafından titizlikle seçilmekte ve alanında firmalara dağıtımı sağlanmaktadır. Seçilen ürünler tüm kontrolleri yapıldıktan sonra hatasız bir şekilde tahsis edilmesi için uzman kadromuz tarafından gözden geçirilmekte ve değerli müşterilerimize sunulmaktadır. Şamandıralı seviye şalteri, şamandıranın içindeki mıknatısın sabit bir manyetik alan oluşturması prensibiyle çalışır. Montajının oldukça kolay olması ve yüksek performans sağlaması nedeni ile tercih sebebi olmakta, seviye ölçümünün yapıldığı tüm alanlarda kullanılmaktadır.

Seviye ölçüm ekipmanları su arıtma tesislerinde, kazan ve tanklarda, gıda firmalarında, ısıtma ya da soğutma işlerinde, kimya ve petrokimya alanlarında, gemi ya da yatlarda, fabrikalarda olmak üzere çok fazla alanda kullanılmakta olup, oldukça yaygın ürünlerdir. Bu tür sektörlerde, ortaya konulan işlerin nitelikli, kaliteli ve doğru olması ve verimliğin yüksek olması nedeni ile ölçüm donanımları oldukça fazla önem taşır. Ayrıca seviye transmitteri ya da diğer ölçü kontrolü alanlarında ortaya çıkacak olan hataların maddi kayıplara yol açacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle işlerin nitelikli ve yapılan yanlışlıkların sıfıra indirgenmesi için seçilen donanımların ve ensrümanların incelikle seçilmesi, uygulanılan kaliteli cihazlar kullanılarak oluşturulması oldukça önemlidir. Doğru yöntem uygulanarak ortaya konulmuş projeler, firmanın gelirlerini artıracağı gibi, doğru seçilmemiş donanımlar ve mekanik cihazlar, firmanın iş verimliliğinde düşüş oluşmasını sağlayarak, enerji giderlerinde de artışa sebebiyet verir. Tesislerdeki yöntem teknikleri oldukça önemlidir ve belirlenecek olan bu yöntemler esnasında kullanılan malzemelerin önemi de artmıştır. Tüm firmaların ortaya koydukları işlev, yöntemlere özgü belirlemelere dayanarak, makine ve elektronik teknolojileri sayesinde belirlenir. Bu sebeple de bir tesiste makine tekniğine dair planlamaya öncelik vermek kuşkusuz çok önemlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp