• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Manyetik Seviye Göstergesi

manyetik seviye göstergesi

Manyetik seviye göstergesi, fizik kurallarının temel kanunlarından biri olan, sıvının kaldırma ve elektromanyetiğin gücü çekme ve

itme ilkelerini bir arada kullanacak şekilde dizayn edilmiş olan, oldukça kullanışlı ve kontrollü bir üründür. Şamandıraların içinde bulunan mıknatıs sistemi, sıvı seviye değişimlerini takip eder. Seviyenin takip edilebilmesi için, dış yüzeye yerleştirilmiş kırmızı ve beyaz renkli flapler devinime etki eder. Manyetik seviye göstergesi, kaliteli bir manyetik dizayna sahiptir. Sıvı seviyelerinin hızlı bir şekilde değişim göstermeleri esnasında ve titreşim seviyelerinin yoğun olduğu durumlarda dahi tüm sistemin emniyetli bir şekilde gereğini yerine getirmesini sağlar. Zor şartlarda çalışmak için tasarlanmış olan manyetik seviye göstergeleri, nitelikli bir kontrol imkanı sunarak, yapılan işlerin kaliteli olmasına olanak tanır. Manyetik seviye göstergeleri aynı zamanda uzaktan takibe de imkan tanımaktadır.

Manyetik Seviye Göstergesi, birleşik kaplar yöntemi gereği, tankın içindeki seviye ile manyetik seviye göstergesinin gövdesi içindeki seviye aynı olmaktadır. Manyetik seviye göstergesi gövdesinde manyetik şamandıra mevcuttur. Bu manyetik şamandıra sıvıyla beraber aşağı ve yukarı hareket etmektedir. Şamandıranın aşağı ve yukarı hareket etmesi ile manyetik seviye göstergesinin dış yüzeyinde bulunan flapler kırmızıdan beyaza veya beyazdan kırmızıya dönerek seviyenin durumunu izlemeye olanak tanımaktadır. Flaplerin farklı iki rengi sayesinde seviye dışarıdan kolayca gözlemlenebilme olanağı sunmaktadır.

Manyetik seviye göstergesi, firmaların makine ve kazanlarında, gıda sektöründe, kimya ve petrokimya sanayisinde, ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrollerinde, gemilerde veya yatlarda ya da fabrikaların sıvı seviyelerinin ölçülmesi gibi pek çok alanda kullanım imkanı sunana önemli ekipmanlardır.

Manyetik Seviye Göstergesi, birleşik kaplar yöntemi gereği, tankın içindeki seviye ile manyetik seviye göstergesinin gövdesi içindeki seviye aynı olmaktadır. Manyetik seviye göstergesi gövdesinde manyetik şamandıra mevcuttur. Bu manyetik şamandıra sıvıyla beraber aşağı ve yukarı hareket etmektedir. Şamandıranın aşağı ve yukarı hareket etmesi ile manyetik seviye göstergesinin dış yüzeyinde bulunan flapler kırmızıdan beyaza veya beyazdan kırmızıya dönerek seviyenin durumunu izlemeye olanak tanımaktadır. Flaplerin farklı iki rengi sayesinde seviye dışarıdan kolayca gözlemlenebilme olanağı sunmaktadır. Manyetik seviye göstergesi, firmaların makine ve kazanlarında, gıda sektöründe, kimya ve petrokimya sanayisinde, ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrollerinde, gemilerde veya yatlarda ya da fabrikaların sıvı seviyelerinin ölçülmesi gibi pek çok alanda kullanım imkanı sunana önemli ekipmanlardır.

Günümüzde teknolojinin hızla yayılması, makine sanayinin işini kolaylaştırmıştır. Pek çok yöntemin ve tekniğin kullanılıyor olması, ortaya pek çok farklı yöntem sonucu da çıkarmaktadır. Aynı zamanda bu yöntemler sayesinde ortaya konan işler oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Yapılan işlerin hızlı ve yöntemlerin çeşitli olması, işlerin niteliğine olumlu etkiler de bulanacağı gibi olumsuz etkiler de yaratabilmektedir. Yapılan işlerin nitelikli sonuçlar doğurması için mutlaka manyetik seviye göstergesi gibi ölçüm kontrol cihazlarının bilinçli ve eksiksiz bir şekilde kullanılması gerekir. Kontrolsüz yapılan işlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, zamandan tasarruf etmek için iyi bir yöntem değildir. Kontrolsüz yapılan işlerde hata payı yüksek olacağından, telafi edilmek istenen hatalar firmaların zamanda geriye gitmesine neden olurken, maddi hasarlara da yol açacaktır. Günümüzde yapılan işlerin, alanında ustalaşmış personeller tarafından, tecrübe ve deneyimlerine bağlı olarak nitelik kazandığı tartışmasız bir gerçek olsa da önemli olan bir diğer nokta da kullanılan malzemelerin, işin niteliğine katkıda bulunmasıdır. Firmaların ölçüm kontrol alanlarında çalışan personeller her ne kadar deneyimli, bilgili ve tecrübeli de olsalar, ellerinde nitelikli işler çıkarmaya ve ölçüm kontrol alanlarında kaliteli sonuçlar almaya yetecek derecede ekipman yoksa, yapılan işin kalitesiz olma olasılığı da o denli artacaktır. Firmamız ölçüm kontrol cihazları, debimetreler, ultrasonik debimetreler, elektromanyetik debimetreler, seviye şalterleri, basınç transmitterleri, nem ve sıcaklık transmitterleri, sinyal çeviriciler, manyetik seviye göstergesi, basınç şalterleri, sıcaklık ölçerler, ph ölçerler vb. gibi pek çok alanda hizmet vermekte ve ürünlerin kalite ve niteliklerine özen göstererek, çalıştığı firmaların arzu ve isteklerini göz önünde bulundurmakta, kaliteli ve kusursuz bir hizmet anlayışını misyon edinerek, görev bilincine önem vermektedir. Firmalar ortaya koydukları işlerin kontrollerine ne denli hakim olurlarsa, yaptıkları işlerdeki hata payları da o denli az olmaktadır. Bu düşüncenin bilincinde olan firmamız, sektörde edindiği geniş tecrübeleri, çalıştığı firmalara sunmaktadır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp