• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Elektromanyetik Debimetre Kullanımı

Elektromanyetik Debimetre Kullanımı

Endüstriyel sektöründe akışmak madde hızlarını ölçmek için kullanılan cihazlar debimetrelerdir.

Fakat debimetrelerin her çeşidi bu alanda kullanılmaz. Özellikle elektromanyetik debimetre ölçüm cihazı bu alanlarda kullanılır. Günümüzde özellikle arıtma tesislerinde kullanılan bu cihazlar sayesinde akışkan madde hızlar ölçülerek tesislerin performans değerleri ölçümleri yapılır. Bu sayede cihaz performansları artacak ve tesislerin daha verimli çalışması sağlanacaktır.

Ancak, ölçüm cihazlarının en doğru bir şekilde seçilmesi ve bu cihazların uzman ekipler tarafından sisteme bağlanması gerekir. Bu sayede ölçüm cihazları daha verimli sonuçlar elde edilmesini sağlayacak ve sistemin daha verimli çalışabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bundan dolayı yapılacak olan ölçümlerden önce cihaz seçimi ve uzman bir ekiple çalışılması çok önemlidir.Ayrıca arıtma sistemlerinde kullanılan bu ölçüm cihazları gıda sektörlerinde, petrokimya sektörlerinde, tekstil sektörlerinde, su dağıtım sektörlerinde santral sektörlerinde, tarımsal sulama sektörlerinde ve kâğıt üretim sektörlerinde de kullanılmakta olup bu sektörlerin başarı yakalaması konusunda etkin bir işleve sahiptir.

Günümüzde birçok sektörde aktif olarak kullanılan bu ölçüm cihazları sektörün başarı yakalaması ve doğru işlemler yapılabilmesi için etkin olarak kullanılır. Bu cihazları etkin ve net sonuçlar verebilmesi için yapılması gereken uzman bir ekip tarafından sisteme doğru bir şekilde bağlanmasıdır. Boru içerisinden geçen akımın üzerinde oluşan gerilimi sisteme bağlanan elektrotlar sayesinde akışkan madde hızını ölçebilen elektromanyetik debimetre ölçüm cihazları günümüzde özellikle arıtma tesislerinde kullanılır. Bu sebeple arıtma sistemlerinin olmazsa olmaz ölçüm aracı olarak kullanılır. Sisteme doğru bir şekilde yerleştirilmesi gereken bu cihazlar, profesyonel olmayan ekipler tarafından sisteme yanlış bağlanacak olur ise alınacak olan sonuçlar daima yanlış sonuçlar olur. Bu sebeple ölçüm cihazlarından her zaman için en verimli sonuçların alınabilmesi için mutlaka uzman ekiplerin yapacakları çalışmalardan yararlanmak gerekir. Günümüzde kullanılma durumuna göre değişkenlik gösteren elektromanyetik debimetre cihazları görüntülü ve görüntüsüz olarak çeşitlendirilir. Özellikle daldırma tip ölçüm cihazlarında boru içerisinde geçen sıvalar iletken olmalıdır. Bu sayede yapılacak olan ölçümler daha net sonuçlar vereceği için yapılacak olan ölçüm işlemlerinde seçilecek olan ölçüm cihazı çok önemlidir. Günümüzde birçok sektörde kullanılan bu ölçüm cihazları çok çeşitli olduğundan dolayı cihaz seçimleri alınacak olan sonuçları oldukça etkiler. Yapılan çalışmaların her zaman için daha başarılı olması için cihaz seçimlerine ve destek alınacak olan uzman firmaların seçimi çok önemlidir.

Günümüzde değişik sektörlerde daha verimli çalışmaların yapılabilmesi için kullanılan elektromanyetik debimetre cihazları birçok çalışmanın daha verimli olmasını sağlar. Bu cihazlar günümüzde en çok arıtma sistemlerinde kullanılsa da birçok sanayi sektöründe de etkin olarak kullanılır. Bu ölçümlerin daha verimli olabilmeleri için mutlaka uzman kadrolardan destek alınmalıdır. Yanlış yapılan ölçüm cihazı montajları alınacak olan sonuçların yanlış olmasına neden olur. Bundan dolayı cihazları sisteme doğru bağlanması gerekir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp