• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Nem Sıcaklık Ölçer Nedir?

Nem Sıcaklık Ölçer Nedir?

Günümüzde birçok alanda nem sıcaklık ölçer cihazı oldukça fazla kullanılır.

Özellikle süpermarket içerisinde bulunan soğuk tezgahlarda bulunan bu cihazlar ortamın nem dengesini kontrol etmeye yarar. Havada bulunan su buharı miktarına nem denmekle beraber mutlak nem, spesifik nem ve nisbi nem gibi üç farklı değerde ölçümleri yapılabilir. Ölçüm birimi gram/m3 olarak kullanılır. Mutlak nem bulunulan ortamın 1 metreküp havasının içerisinde bulunan su buharı ağırlığına denir. Nisbi nem ise herhangi bir hava sıcaklığında havanın

taşımış olduğu su buharının aynı miktarda bulunan havanın taşıyabileceği minimum su buharına oranıdır. Spesifik nem de gaz kütlelerinde bulunmaktadır. Herhangi bir gaz kütlesi içerisinde bulunan nem ağırlığının gaz kütlesine olan oranı ile ortaya çıkar. Yapay havalandırmalı psikrometrelerin normal psikrometrelerden farkı vardır. Bu fark yapay cihazda havalandırma desteğinin olmasıdır. Havada bulunan nisbi nemi ölçen başlıca cihaz higrometredir. Bunun yanında dijital ve analog olarak iki şekli bulunur.

Günümüzde birçok alanda bu cihazlar kullanılır. Çok çeşitli olan bu ölçüm cihazları sayesinde birçok çalışma çok kolay olarak yapılır. Süpermarket soğuk tezgahlarında kullanılan bu cihazlar sayesinde sağlıklı ürünlerin sergilenmesi sağlanır. Bu sayede sağlıksız ürünlerin reyonlarda olma durumu minimum seviyeye iner. Ayrıca soğuk zincirin kırılmıyor olması da sağlık sektörü için önemli bir etkendir. Soğuk zincirin önemi yollarda da önemlidir. Araçlara takılan bu cihaz sayesinde soğuk hava araçlarının nem sıcaklık değerleri oldukça kolay bir biçimde takip edilebilir. Nem sıcaklık ölçer cihazları sayesinde birçok alanda daha verimli çalışmalar yapılabilir. Günümüzde yaşam alanlarında da bu cihazlar kullanılır. Bu cihazlar sayesinde solunan havanın nem dengesi istenilen seviyeye çekilir. Bu cihazlar kullanılarak ortamın nem dengesinin değerleri belirleneceğinden dolayı gerekmesi durumunda nem arttırıcı cihazlar kullanılabilir. Ayrıca günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bu tip cihazlar bazı fabrikalarda da kullanılır. Makinelerin verimli çalışabilmeleri için nem dengesinin istenilen seviyelerde olması gerekir. Bu cihazlar gözlenerek makinelerde bulunan nem dengesi oldukça kolay olarak tespit edilebilir. Bu sayede nem dengesi istenilen seviyelere çekilecek ve makinelerin daha verimli çalışılmaları sağlanabilecektir. Nem sıcaklık ölçer cihazlarının doğru ortamlarda doğru çeşitlerinin kullanılması alınacak olan sonuçlarının netliğini etkiler. Bundan dolayı bu cihazlar etkin olarak kullanılmalıdır. Bu sayede alınacak olan sonuçlar her zaman için en verimli sonuçlar alınacak ve bundan d-sonra yapılacak olan eylem planları sayesinde verimlilik ortamı artacaktır.

Günümüzde özellikle sağlık sektöründe önemli bir etkiye sahip olan nem sıcaklık ölçer cihazları birçok alanda kullanılır. Bu sebeple oldukça yaygın bir kullanım alanı bulunur. Bu sebeple çeşitliliği olan bir üründür. Doğru cihazların kullanılması her zaman için en verimli sonuçların alınmasını sağlar. Bu sebeple cihaz seçimleri çok önemlidir. Günümüzde bazı cihazlar ekranlı olup daha kolay takip işlemleri yapılabilir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp