• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Seviye Ölçer Çeşitleri Nelerdir?

Seviye Ölçer Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde herhangi bir maddenin seviyesini ölçme işlemleri yapılabilir.

Özellikle geçmiş dönemlerde kullanılan yöntemler oldukça amatör yöntemler olup tamamen temas gerektiren yöntemlerdir. Bundan dolayı günümüzde kullanılan seviye ölçme çalışmaları sayesinde daha başarılı ölçüm işlemlerinin yapılabiliyor olması, bazı sektörlerde işlerin daha kolay yapılmasını sağlar.

Bundan dolayı bu seviye ölçer cihazlar günümüzde oldukça fazla kullanılmakta ve daha başarılı sonuçların elde edilmesi sağlanmaktadır. Bundan dolayı teknolojiden faydalanan konusunda uzman firmalar daha profesyonel olan seviye ölçüm cihazlarını kullanırlar.

Bu sebeple günümüzde kullanılan seviye ölçüm cihazlarının birçoğu sektörlerin üretim çalışmalarının daha verimli olmasını sağlamakta ve daha başarılı ölçüm son uçlarının elde edilmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı profesyonel firmalar bu tip ölçüm cihazlarını kullanırlar.

Günümüzde kullanılan seviye ölçer cihazlarının genellikle şeffaf borular, reflektörlü sistemler, basınç değerlendirmesi ile yapılan, boyunlu şamandıra, ipli şamandıra, manyetik seviye göstergeli, fark basıncı ile yapılan ve elektronik fark basıncı ile yapılan olmak üzer birçok çeşitliliği bulunur. Bundan dolayı en doğru sonucu alabilmek için seviye ölçme konusunda en doğru çalışma şeklinin belirlenmesi gerekir. Şeffaf borulu sistemlerde birleşik kaplar metodu kullanılır. Sitem dışında bulunan şeffaf borular sistemin en doğru yerine bağlanarak gözlem yapılması sonucu seviye belirlenebilir. Reflektör ile seviye belirleme işlemlerinde ışığın kırılma metodu kullanılır. Sıvıların ışığı yumasından dolayı ışığın şekline göre hesaplana seviye belirleme yöntemi de oldukça kullanılan bir yöntemdir. Boyunlu şamandıra sayesinde seviyenin ister alt noktası ister üst noktası ölçülebilir. Bunun için şamandıranın istenilen bölgeye bağlanması gerekir. İpli şamandıralar mıknatıs ile ölçüm yapılmasını sağlar. Bu mıknatıslar ölçülen maddenin istenilen orana gelmesi halinde işleme geçer ve seviye ölçülür. Fark basınç metodu ise hidrostatik basınç yardımı ile yapılan ölçüm metodu ile aynı prensipte çalışır. Tankın içerisine dolmakta olan sıvının dibe uygulayacağı basınç ile ölçülebilen bu yöntemler de etkin kullanılan ölçüm çalışmaları arasında yer alır. Ayrıca bu yöntem hem tank açıkken hem de kapalı iken yapılabilir. Bundan dolayı oldukça çok kullanılan bir seviye ölçer olarak kullanılır. Günümüzde birçok sektörde bu çalışmalar yapılmakta ve seviye tespiti yapılmaktadır. Bundan dolayı seviye ölçüm işlemlerinde en doğru ölçüm çalışmalarının yapılması gerekir. Bundan dolayı çalışma yapılmadan önce ölçülecek olan maddenin kütlesi ve cinsine göre seçim yapmak gerekir.

Birçok sektörde kullanılan seviye ölçer cihazları oldukça fazla çeşitliliğe sahiptir. Her ölçüm cihazının garklı bir ölçüm çalışma prensibi olmasından dolayı ölçüm cihazı seçimleri çok önemlidir. Ayrıca sağlıklı ölçümler yapabilmek için sisteme doğru bağlantıların yapılması gerekir. Bu cihazların seçimi ve bağlantısı çıkacak olan sonucu etkileyeceğinden dolayı yapılacak olan ölçüm çalışmalarının son derece uzman ekipler tarafından yapılması gerekir. Bundan dolayı günümüzde pek çok çeşitliliği bulunan ölçüm cihazı seçimleri çok önemlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp