• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Debimetre Kalibrasyonu

Debimetre Kalibrasyonu

Gaz ve sıvıların sahip olduğu düşük debileri ölçmek için debimetre tedarikçileri olarak bizim için en önemli nokta; müşterilerimize yüksek kalitede uygun bir ölçüm cihazı sağlamaktır.

Bu nedenle cihazların kalite kontrolü önemlidir. Debimetre üretiminde son bir adım olarak doğru debi ölçümleri sağlamak için tüm akış ölçerlerde debimetre kalibrasyonu yapıyoruz. Endüstri dünyasında bazen kalibrasyon ve anlamı ile ilgili yanlış yorumlamalara rastlanıyor. Zaman zaman kalibrasyon, yeniden kalibrasyon ve ayar gibi kavramlarla karıştırılıyor. Bu nedenle bu alandaki kavramları açıklığa kavuşturmak istiyoruz.

Debimetrelerin kalibrasyonu ile yeniden kalibrasyonu arasındaki fark nedir?

Kısaca belirtmek gerekirse kalibrasyon, bir ölçüm cihazının çıktısını referansla karşılaştırmaktan başka bir şey değildir. Debimetre ve akış ölçer cihazları için doğru ekipmana sahip olunduğunda bu sorun ortadan kalkar. Ayrıca tecrübeli bir servis ofisi ile irtibatta olunarak veya Kalibrasyon Merkezi veya son kullanıcı tarafından yapılabilir.

Yeniden kalibrasyon , 'yeniden' kontrol yapmak için popüler bir kelimedir ve genellikle satın alınan bir debimetrenin periyodik bir kalibrasyon kontrolü için fabrikaya geri gönderildiği zamanlar olarak adlandırılır. Bu nedenle, yeniden kalibrasyon aslında aynı olan kalibrasyon akış aleti daha sabit bir referans ile karşılaştırılacaktır. Prensipte kalibrasyon herhangi bir ayar gerektirmez.

Ayar nedir ve ne zaman gereklidir?

Uygulamada, müşteri için en önemli şey düzgün çalışan bir ölçüm cihazına sahip olmaktır ve bu nedenle bir ölçüm cihazını periyodik bir kalibrasyon kontrolüne tabi tutmak da "olduğu gibi " kalibrasyon olarak adlandırılır . Ölçüm aletinin özellik sınırının dışında bir sapma göstermesi durumunda ayar yapılması önerilir. Ayarlama, RST Ölçü Kontrol Merkezinde veya doğru donanıma sahipse müşteri tarafından yapılabilir. Cihaz tekrar gerçek değeri gösterecek şekilde ayarlanacaktır. Ayarlamadan sonra cihaz son olarak kalibrasyona tabi tutulur ve bu kalibrasyon sertifikası ile birlikte teslim edilir.

Kalibrasyon neden gerekli?

Her cihaz eskimeye, yıpranmaya ve kirlenmeye maruz kalır. Araçların gerçeği temsil eden değerleri ölçmesini sağlamak için genellikle periyodik bir kontrol önerilir. Bazı başvurularda, mevzuat, normlar veya direktifler nedeniyle periyodik bir kontrol yapılması gerekmektedir.
Küçük sapmalara mekanik ve analog elektrikli bileşenlerin yaşlanması neden olabilir ve bu neredeyse kaçınılmazdır. Sapma yüzde birkaç birimden fazlaysa bu genellikle kir veya aşınmadan kaynaklanır. Bu durumda tam servis, cihaz için onarım ve yeni ayarlamalar yapılması önerilir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp