• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Sanayi Tesislerinde Tasarruf Araçlarından Biri:Ultrasonik Debi

Sanayi Tesislerinde Tasarruf Aracı:Ultrasonik Debimetre

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanayileşmenin en önemli ihtiyaçlarından olan “ölçülebilirlik” konusunda eşsiz yardımcı ürünler geliştirilmiştir.

Kaynakların verimli kullanılmasına, tasarruf edilmesine, olası bir sorunun önceden tespit edilip çözümüne gidilmesine katkı sağlayan tasarımlardan biri de Ultrasonik Debimetrelerdir.

Yağ, bitki atıkları, sıvı gıdalar, küçük partiküller içeren kanalizasyon suları, deniz suyu, atık su, asit ve alkali sıvılar gibi akışkanları ölçmeye yarayan bu cihazlar sıvı ile temas etmez. Boruların içine girmeden, dışına kelepçe ile monte etme prensibiyle ölçüm gerçekleştirilir. Kaliteli bir ölçüm için borunun yıpranmamış, hasar görmemiş olması, gömülü bir şekilde monte edilmemiş olması gibi uygun koşullar aranır. İnce mühendislik hesaplamaları ile debimetrenin doğru yere yerleştirilmesi önemlidir. Bundan sonraki süreçte, debimetrenin kendisi sıvı ile temas etmeyeceğinden özel bakım gerektirmeyecektir. Emek ve bütçe bakımından katkıda bulunarak; zahmetsiz ve tasarrufa katkı sağlayan bir yardımcı olarak görevini yerine getirecektir.

Akışkan sıvının boru içinden ilk geçişi ile ikinci geçişi arasındaki hız, şiddet ve zaman verilerinin alınması ve bu verilerin bir formül ile hesaplanması sonucunda ölçüm başarı ile gerçekleştirilmiş olur.

Toplam debi ve seviye verileri ekran üzerinden takip edilebileceği için anında müdahaleye imkanı bulunmaktadır. Olası bir sorunun kısa sürede giderilmesi bu sayede mümkündür. Verileri dahili hafızasına kaydedebildiği için verilerin bütünüyle değerlendirilmesine de olanak verir.

Ultrasonik Debimetrelerin kullanım alanı geniştir, birbirinden bağımsız birçok sektör bu cihazlardan faydalanmaktadır. Ultrasonik Kalorimetreler merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri kullanan alışveriş merkezlerinde ve ısı transferini ölçme ihtiyacı olan yerlerde kullanılabilir. Açık Kanal Ölçüm Cihazını; açık kanallar, evsel atık kanallarında, açık kanal hatlarının yoğun olduğu kamu kurumlarında, fazla suyu devre dışı bırakmak için düzenek yapılmış barajlarda kullanmak mümkündür. Bununla birlikte, gıda sektöründen yakıt sektörüne, arıtma sektörü de dahil olmak üzere debisinin ölçülmesine ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilmektedir.

RST Elektronik; Açık Kanal Ultrasonik Debimetre, Ultrasonik Kalorimetre, Sabit Tip ve Portatif Ultrasonik Debimetre seçeneklerini farklı sektörlerin ihtiyaç ve kapasite durumlarına göre sunmakta ve kurulumunu gerçekleştirmektedir. Herhangi bir satın alma yapmadan önce titizlikle fizibilite çalışmasının yapılması ve uzman görüşünün alınarak detaylı bir şekilde incelenmesi, bir kerede doğru karar alabilmek için çok önemlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp